Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου δικηγόρος της Ρόδου, που κρίθηκε ένοχη υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας παρά την απαλλακτική εισήγηση του Εισαγγελέα της έδρας.
Η κατηγορούμενη κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχη για το ό,τι με περισσότερες από μία πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος ιδιοποιήθηκε παράνομα ξένα (ολικά) κινητά πράγματα και δη χρήματα που περιήλθαν στην κατοχή της, το δε αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Συγκεκριμένα καίτοι προς οικονομική διευκόλυνσή της έλαβε στις 29-06-2011, 01-7-2011 και 12-07-2011 από τον εγκαλούντα αντιστοίχως τα ποσά των 15.000 €, 40.000 €, 50.000 € (προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιους αναγκαστικούς πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Ρόδου), δεν επέστρεψε ως όφειλε τα παραπάνω χρηματικά ποσά μέχρι την 25-07-2011, 06-08-2011 και 23-08-2011 αντιστοίχως, αλλά παρά τις συνεχείς οχλήσεις του εγκαλούντος, φέρεται να ενσωμάτωσε το συνολικό ποσό των 105.000 €, στην ατομική της περιουσία ως δικό της αγαθό, το δε παραπάνω αντικείμενο είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην εντολέα του ως δάνειο από τον πολιτικώς ενάγοντα προκειμένου να συμμετάσχει σε πλειστηριασμούς ακινήτων του δημοσίου και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η κατηγορία σε βάρος της για υπεξαίρεση, ενώ περαιτέρω αναφέρθηκε σε τρία συμφωνητικά που υπέγραψαν στα οποία μνημονεύεται ότι πρόκειται για δανεισμό και περαιτέρω ότι είχαν εκδοθεί τρείς συναλλαγματικές προς εξασφάλιση των χρημάτων που είχε δανεισθεί.
Την πολιτική αγωγή εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ