Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω δύο Καλύμνιοι, που κατηγορήθηκαν για μαφιόζικη έκρηξη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και συγκεκριμένα ως συνυπαίτιοι για την πρόκληση έκρηξης αυτοσχέδιου µηχανισµού στον χώρο στάθµευσης των οχημάτων του τμήματος.
Πιο συγκεκριµένα την 20η Απριλίου 2009 και περί ώραν 05.10 στον προαύλιο χώρο στάθµευσης οχηµάτων του Α.Τ. Καλύµνου σηµειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου µηχανισµού, µε αποτέλεσµα την πρόκληση υλικών ζηµιών σε υπηρεσιακό περιπολικό και στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αστυφύλακα.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι µια αστυφύλαξ, που εκτελούσε υπηρεσία αξιωµατικού υπηρεσίας δύο ώρες ενωρίτερα, δέχθηκε στο γραφείο της τηλεφωνική αγγελία ότι άγνωστο ηλικιωµένο άτοµο βρίσκεται τραυµατισµένο σε οδό του χωριού Μασούρι Καλύµνου, σε απόσταση 10 χιλ. από την κωµόπολη της Καλύµνου.
Η αξιωµατικός θεώρησε πιθανή την παρουσία στο σηµείο του υπαίτιου του τραυµατισµού του αγνώστου και ανέθεσε την έρευνα για το ατύχηµα που καταγγέλθηκε σε δύο αστυνοµικούς, που ήταν σε υπηρεσία.
Κατά το χρόνο εξακριβώσεως των συνθηκών τραυματισμού του αγνώστου ηλικιωµένου ιδιώτη στο νοσοκοµείο Καλύµνου, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνοµικοί δέχθηκαν επείγον τηλεφώνηµα από την αξιωµατικό υπηρεσίας διότι είχε σηµειωθεί δυνατή έκρηξη στον προαύλιο χώρο του Α.Τ.Καλύµνου.
Οι αστυνοµικοί επέστρεψαν στην υπηρεσία και διεπίστωσαν ότι άγνωστος έρριψε ποσότητα δυναµίτιδας στον ανωτέρω χώρο, κρυφθείς πίσω από µανδρότοιχο ύψους 2-2,5 µ. περίπου, που ευρίσκεται στο όριο του οικοπέδου του Α.Τ. µε όµορη ιδιωτική ιδιοκτησία και από απόσταση 20 µ. περίπου από το οίκηµα του Α.Τ. Καλύµνου.
Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω ενέργειας ετύγχανε ο ιδιώτης Α. Ν. του Ν. 36 ετών, άνεργος.
Το συγκεκριµένο άτοµο κατονόµασαν ως δράστη, ένας κάτοικος της ενορίας Αγ. Βασιλείου Ν. Καλύµνου και ένας κάτοικος της ενορίας Αγ. Μάµµα Ν. Καλύµνου. Ο δράστης φέρεται να ισχυριζόταν ότι ήθελε να εκδικηθεί τους αστυνοµικούς οι οποίοι τον καταδίωκαν. Ως αντάλλαγµα για την δυναµίτιδα 250 γραµ. ο τελευταίος έλαβε από τον δράστη 1,5 γραµ. ηρωίνης.
Αρχικά ο δράστης, ζήτησε από τον φίλο του δυναµίτιδα προς χρήση, λόγω του εθίµου του Πάσχα αλλά την 20η Απριλίου 2009 στην οικία του ιδίου φίλου του, πληροφόρησε αυτόν κοµπάζων, ότι χρησιµοποίησε την δυναµίτιδα για να τινάξει τους «µπάτσους στον αέρα».
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου προέκυψε ότι τόσο ο συγκατηγορούμενος του ανωτέρω, που δεν παρουσιάστηκε στη δίκη, όσο και ο μάρτυρας που κατέθεσε σε βάρος του ανασκεύασαν τα όσα είχαν καταθέσει σε βάρος του ενώ περαιτέρω ο δεύτερος μάρτυρας, που τυγχάνει τοξικομανής νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο.
Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας μάλιστα ότι πέραν της εμπλοκής του με τα ναρκωτικά και της προσπάθειας για απεξάρτησή του ουδέποτε είχε εμπλοκή σε άλλα αδικήματα και ότι φοβάται και δεν χρησιμοποιεί εκρηκτικά ακόμη και κατά τον εορτασμό του Πάσχα στην Κάλυμνο.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σπύρος Σαλαμαστάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ