Τοπικές Ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις!

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κάλεσε τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με το συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής Δωδεκανήσου, Αντώνη Αποστολίδη και τον συντονιστή της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, Γιώργο Τόππο.
«Οι μαθητικές καταλήψεις αποτελούν για εμάς φάρο αντίστασης και μας δίνουν την ελπίδα ότι η νέα γενιά θα ξαναβγεί στο δρόμο.
Οι μαθητές βίωσαν μία πολύ σκληρή καταστολή από το Υπουργείο Παιδείας στο προηγούμενο διάστημα, ίσως με ένα τρόπο που δεν έχουν αναβιώσει ξανά. Καλούμε τους νέους, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά σε όλη την Ελλάδα, να συνεχίσουν τις αγωνιστικές διαδικασίες, να ξαναβγούν στο δρόμο, να διεκδικήσουν την προστασία της υγείας τους, μία ποιοτική εκπαίδευση, να διεκδικήσουν να μην αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε σχολεία, όπου δεν εφαρμόζονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας (σ.σ. από τον κορωνοϊό) και δημιουργούνται συνθήκες υγειονομικής βόμβας…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξίου.
Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυψε την αγωνία του για το χειμώνα που έρχεται, ο οποίος, όπως είπε, θα είναι… βαρύς.
«Η κυβέρνηση πούλησε κυριολεκτικά την υγεία των πολιτών προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Παρόλο που άνοιξε ο τουρισμός, δεν αποτυπώθηκε στην τοπική κοινωνία, στο βιοτικό και εργασιακό επίπεδο των πολιτών. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή, όπως μας τέθηκε από την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου μαζί με την αγωνία των πολιτών για το πώς θα επιβιώσουν τους επόμενους μήνες, ειδικά εδώ στη Ρόδο, όπου η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου βιοπορίζεται από τον τουρισμό ή από παράλληλα επαγγέλματα.
Η ΝΔ έχει επιλέξει να πετάξει στο περιθώριο την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, είτε πρόκειται για εργαζόμενους είτε για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Θέλει να δημιουργήσει ξανά μία μεγάλη στρατιά ανέργων ώστε να μπορούν στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν την ελληνική κοινωνία, τον κόσμο που θα βρίσκεται στην ανεργία», δήλωσε ο κ. Αλεξίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έγινε πρώτο θέμα σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο.
Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία καταδίκασε τη δράση των Νεοναζί δολοφόνων της ΧΑ και το δικαστήριο επικύρωσε αυτή την απόφαση. Αυτές οι μέρες θα χαραχθούν βαθιά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως μέρες αντιφασιστικές, ως μέρες καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού».
Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Σ. Αλεξίου, οι επαφές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γίνονται σε όλη την Ελλάδα με τους τοπικούς φορείς και ομάδες πολιτών. «Προσπαθούμε να βρεθούμε σε όλη την Ελλάδα, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να ενημερωθούμε για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.
Στόχος μας είναι να εξελιχθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ένα οργανικό κομμάτι της κοινωνίας. Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα εδώ να οργανώσουμε ό,τι χρειάζεται για τη Ρόδο», ανέφερε ο κ. Αλεξίου, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη απόσταση που εξακολουθεί να έχει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε πώς «από τη μία μέρα στην άλλη ούτε καν σε ένα χρόνο δεν μπορεί να αλλάξει μία κατάσταση που έχει παγιωθεί». Τόνισε ωστόσο ότι τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν τη μεταστροφή του κλίματος.
«Ο κόσμος εκεί έξω με τον οποίο μιλάμε, μας δείχνει ότι πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη Νέα Δημοκρατία και επικρατεί πάλι μία ανασφάλεια, όπως στα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Οι δυνάμεις μας χρειάζεται να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια και τα κομματικά γραφεία και να μπορέσουμε επί της ουσίας να συνομιλήσουμε και να δράσουμε μαζί με τον κόσμο. Οι συνειδήσεις χτίζονται στο δρόμο, όταν αγωνίζεσαι μαζί με ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν την αδικία στην καθημερινότητά τους. Νομίζω ότι αυτό το απλό σχήμα, εάν το μετατρέψουμε σε πράξη, θα καταλάβει ο κόσμος τι πρεσβεύουμε τι θέλουμε να ανατρέψουμε και πώς θα το καταφέρουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο κ Αλεξίου.
Ο κ. Α. Αποστολίδης ανέφερε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεθοδικά και οργανωμένα σε πανελλήνιο επίπεδο πάνω σε άξονες διεύρυνσης, συμμετοχής και διείσδυσης και κινητοποίησης της νεολαίας και της κοινωνίας. Είμαστε χαρούμενοι που η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δίνει ένα δυναμικό παρών και που συζητάμε μαζί τους και ανταλλάσσουμε απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Πλέον έχει εδραιωθεί ένας νέος πολιτικός πυλώνας συμβολής… στην τοπική κοινωνία, όπως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και με σύμμαχο την τοπική κοινωνία θα μπορέσουμε να καταθέσουμε σύντομα προτάσεις γύρω από τα προβλήματα.
«Με την ευκαιρία της παρουσίας του γραμματέα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Αλεξίου εξετάζουμε τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και να δώσουμε λύση σε όλα όσα θα βρούμε μπροστά μας το χειμώνα που έρχεται», σχολίασε ο συντονιστής της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, Γιώργος Τόππος.
Ανέφερε δε ότι η Ρόδος είναι ένα νησί που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, ο οποίος φέτος επλήγη σφόδρα. Ως εκ τούτου η τοπική κοινωνία θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην επίλυση των οποίων θα συμβάλει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που «η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή» καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ    10.10.2020 13:42

    Δοξάστε τους !!!

Σχολιασμός άρθρου