Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη του Αρτέμιου Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων!

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον Αρτέμιο Σώρρα που κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε ένας πρώην συνεργάτης και συγκατηγορούμενός του που κρίθηκε ένοχος συμπληρωματικώς και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Το κλητήριο θέσπισμα εις βάρος τους σχηματίστηκε κατόπιν αναφοράς του δημοσιογράφου κ. Ελευθέριου Ρήνου.
Στον Σώρρα αποδίδεται ειδικότερα ότι στη Ρόδο την 24η Οκτωβρίου 2015, με πρόθεση διέσπειρε μέσω διαδικτύου ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες και φόβο στους πολίτες και συγκεκριμένα απευθυνόμενος μέσω ανάρτησης στις ιστοσελίδες facebook alfeiospotamos.gr προς αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου στη Ρόδο και σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, μεταξύ των οποίων τα μέλη και οι υποστηρικτές της οργάνωσης με το διακριτικό τίτλο “Ελλήνων Συνέλευσις”, ισχυρίστηκε ότι διατηρεί απαίτηση ποσού ύψους 670.000.000.000€ σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, απαίτηση πηγάζουσα δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής” που ο ίδιος κατείχε, γεγονός εν γνώσει του ψευδές και δυνάμενο να προκαλέσει ανησυχίες στους πολίτες και φόβο αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια μιας εκ των μεγαλυτέρων τραπεζικών ανωνύμων εταιρειών της Ελλάδος και κατ’ επέκταση αναφορικά με τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε τον ισχυρισμό του πρώτου κατηγορουμένου περί υπάρξεως απαίτησης σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. δήθεν από έγκυρες και δεκτικές ρευστοποίησης μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής” αναφέροντας χαρακτηριστικά (αυτολεξεί) ότι: “Το θέμα της αξίας της μετοχής της Τράπεζας της Ανατολής έκλεισε νομικά με απόφαση της Βουλής στα 678.647.978.985 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Σαχινίδη!!!!!!!!! Σε ερώτηση του βουλευτή Τζηκαλάγια για τη δωρεά του Αρτέμη Σώρρα σε δυο ΜΚΟ για το ξεχρέωμα δημοσίου και ιδιωτικού ελληνικού χρέους 8 (οκτώ) χρυσών μετοχών της Τράπεζας Αναιολής αξίας 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μια έγκυρη μετοχή!!! και 5.429.183.831.885,23 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ αξία είναι οι 8 μετοχές μαζί !!!!! Και αυτές είναι οι μόνες παγκοσμίως μετοχές έγκυρες και με πόθεν έσχες με επίσημη βεβαίωση του Γαλλικού Κράτους”.
Επιπλέον κρίθηκε ένοχος για το ότι ισχυρίσθηκε ενώπιον τρίτου για κάποιον άλλο εν γνώσει του ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού συγκεκριμένα, μέσω δύο σχολίων που ανήρτησε στην ιστοσελίδα alfeiospotamos.gr συκοφάντησε τον κ. Ρήνο.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν ο κ. Ρήνος και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης.
Ο Σώρρας εκπροσωπήθηκε με εξουσιοδότηση από τον δικηγόρο κ. Φώτη Μπαμπάνη ο οποίος επεσήμανε με όλους τους τόνους ότι ο μηνυτής δεν δύναται να θεωρήσει ψευδείς ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν δημόσια αναταραχή τους ισχυρισμούς του εντολέως του περί της αξίας των μετοχών της τράπεζας της Ανατολής καθώς πρωτοστατεί σε δίκες έναντι της Εθνικής Τράπεζας και μια τέτοια παραδοχή από το δικαστήριο θα έπρεπε να τον οδηγήσει σε δίκη για το ίδιο αδίκημα.
Η υπεράσπιση με δικηγόρο την κ. Δ. Δασκαλάκη αλλά και ο κ. Καραμιχάλης επεσήμαναν ότι πρόκειται πράγματι για μια αξίωση δικαστική αλλά υφίσταται μεγάλη διαφορά στον τρόπο που επικοινωνείται η αξίωση αυτή ως και για το ύψος της αξίας της μετοχής και του τρόπου διεκδίκησης αυτής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου