Ειδήσεις

«Καμπανάκια» Βούτση για προσωπικές στρατηγικές και πελατειακό σύστημα

«Βόμβες» ρίχνει ο πρόεδρος της Βουλής και μία από τις πιο σημαντικές «μονάδες» του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Αυγή» χτυπά καμπανάκια για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης κυρίως, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας ως αφετηρία της θέσης του ότι «όλα τα μέλη είναι ισότιμα και λειτουργούν αποκλειστικά με τις δεσμεύσεις του καταστατικού και στη βάση των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος», το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στον τόπο μας επισημαίνει στη συνέχεια:

«Η διαδικασία αυτή πρέπει να αγγίξει και την κριτική αποτίμηση πρακτικών και νοοτροπιών που εμφανίζονται -έστω και πολύ περιορισμένα προσώρας- ως διαχρονικά συμπτώματα των δομών διακυβέρνησης και εξουσίας. Πελατειακά συστήματα, αποστασιοποίηση από την κοινωνία που αγωνιά και προβληματίζεται, συμπεριφορές προσωπικής στρατηγικής και αλαζονείας, έλλειψης συντονισμού και αδυναμία διαμόρφωσης σχέσεων συνεργασίας μέσα στην κοινή προσπάθεια πρέπει να εκλείψουν απολύτως».

Αλλά όπως διευκρινίζει στη συνέχεια, «η προσέγγιση αυτών των θεμάτων δεν μπορεί να γίνει βεβαίως ούτε με κυνήγι μαγισσών ούτε με την επιβολή και διαμόρφωση περιχαρακώσεων μέσα στην ίδια την κυβέρνηση και στη σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση, πόσο μάλλον στις σχέσεις με την κοινωνία».

Τότε πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα που θέτει ο Ν. Βούτσης; «Απαιτείται και νομίζω ότι είναι κοινή συνείδηση όλων μας μια συστηματική προσπάθεια για τη διαμόρφωση των ρόλων και των ορίων μέσα σε όλα τα επίπεδα των συλλογικών οργάνων και των προσωπικών αρμοδιοτήτων. Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι «δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους», αλλά αυτό πρέπει να είναι κάθε στιγμή κοινό κτήμα της ίδιας της κοινωνίας και οργανικό στοιχείο για να μείνει όρθια και να ανακτήσει την ελπίδα και τις προσδοκίες της».

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου