Ειδήσεις

Για 5 χρόνια θα παραχωρούνται οι παραλίες στους Δήμους

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) νέα συνάντηση στο Υπουργείο, μεταξύ του Υπουργού και του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου και Γραμματέα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Πόκκια, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιου Χατζημάρκου για εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ρόδου και τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο Δήμος Ρόδου και η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, που αφορούν στα μικρά νησιά, με τον Υπουργό να διαβεβαιώνει πως οι εν λόγω προτάσεις έχουν υιοθετηθεί και ενταχθεί στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή τις προσεχείς ημέρες. Μεταξύ των προτάσεων συγκαταλέγεται η παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους για πέντε (5) χρόνια, καθώς και η κατ’εξαίρεση προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού.

 

Ακολούθως, ο κ. Πόκκιας, συναντήθηκε με την Διευθύντρια και τον Τμηματάρχη της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ του Υπουργείου, κα. Νίκου και κ. Κουτσιανά αντίστοιχα, με τους οποίους συζήτησε τις κατανομές που αφορούν στο Φόρο Εισοδήματος ΟΤΑ Νομού Δωδεκανήσου, στη ΣΑΤΑ, στα παρακρατηθέντα, καθώς και στα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων και των ΠΕΔ.

 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η 2η δόση του Φόρου Εισοδήματος ΟΤΑ Νομού Δωδεκανήσου, ποσού 5.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 55% αφορούν το Δήμο Ρόδου, υπογράφθηκε η επόμενη δόση της ΣΑΤΑ, προϋπολογισμού 477.000 ευρώ, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τον Οκτώβρη, εγκρίθηκε η τελευταία δόση από τα παρακρατηθέντα ύψους 2.477.000 ευρώ, καθώς και η τελευταία δόση 270.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων του νησιού. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου ενημέρωσαν τον Αντιδήμαρχο και για την έγκριση της δεύτερης κατανομής που αφορά  στα λειτουργικά έξοδα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, η οποία ανέρχεται στα 174.000 ευρώ.

 

Να σημειωθεί πως ο Υπουργός Εσωτερικών αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου  Προέδρου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτη Χατζηδιάκου,  να παραστεί στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, που θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο, στις 12-13 Νοεμβρίου.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου