Ειδήσεις

Έρχεται η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στην Αθήνα, από 5-7 Δεκεμβρίου

Με τη συμμετοχή πλέον των 120 εκθετών θα πραγματοποιηθεί η 1η Έκθεση Greek Tourism Expo στις 5-7 Δεκεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή έκθεση τουρισμού που διοργανώνεται στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρίσκονται και τις τρεις ημέρες 85 Hosted Buyers από ΗΠΑ, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Σερβία, Νορβηγία, Σουηδία, Πολωνία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Κίνα, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ισπανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Στόχος της διοργανώτριας Leader Expo-Leadertech είναι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 να αποτελέσει θεσμό στην ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά φέροντας κάθε χρόνο σε επαφή στη χώρα μας, τους διεθνείς Buyers τουρισμού και τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Leader Expo-Leadertech, κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης «η Ελλάδα της παγκόσμιας ιστορίας, του πολιτισμού και των 22 εκατ. τουριστών πρέπει να προχωρήσει και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς συγκέντρωσης της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας του τουρισμού και των διεθνών εξελίξεων. Η τουριστική αγορά, δέχθηκε με ενδιαφέρον τη διοργάνωση της Έκθεσης και μέχρι σήμερα πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις δήλωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ αυξανόμενες καταγράφονται και νέες ζητήσεις για συμμετοχή».

Υπογραμμίζεται ότι η 1η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2014 θα είναι πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις έχοντας ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για την ανέλιξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Έκθεση φιλοδοξεί να δημιουργήσει σε όλο τον Εκθεσιακό και Συνεδριακό χώρο δυναμικά business corners έτσι ώστε η όλη διοργάνωσή τους να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες. Αναφορικά με τους hosted buyers οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “Come to Meet the Greeks”, προβλέπεται φιλοξενία για 5 ημέρες, ξενάγηση και γευσιγνωσία στην Αθήνα, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Επιδαύρου, Μυκηνών και Δελφών και ημερήσια κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί μέχρι στιγμής είναι οι κάτωθι :

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ « Ο Ελληνικός Τουρισμός στη Νέα Εποχή» το οποίο πλαισιώνεται από τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ( επιστημονική διοργάνωση ΕΒΕΑ). ΘΕΜΑ : «Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών Επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού».

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ & ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσουν προτάσεις, ιδέες και λύσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα Θα τονιστεί δε η μεγάλη σημασία των συνεργασιών μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.

FORUM: ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Με την συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες, η δυναμική και η σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και η αναγκαιότητα αλλαγών για την εκμετάλλευση του Home Ρorting.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ θα διοργανώσει την Ημερίδα με θέμα : «Τουρισμός: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια & απειλές»

2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ DIGI.TRAVEL .Το 2ο Συνέδριο Digi.Travel θα φιλοξενήσει μια σειρά διεθνών ομιλητών οι οποίοι θα αναλύσουν τις τάσεις του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος στα ταξίδια και τον τουρισμό ενώ θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε πετυχημένα case studies, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εταιριών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στο online travel.

H Έκθεση πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

Υπουργείο Τουρισμού , Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας , Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος , ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ και HAPCO

ΒΗΜΑ/ Thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου