Τοπικές Ειδήσεις

Προβληματική η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Ρόδου

Ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς το Κέντρο Υγείας Ρόδου στους εμβολιασμούς, καθώς υπάρχει ζήτηση από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους (γυμνασίου και λυκείου) να εμβολιαστούν με στόχο να προλάβουν πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Μετά το κλείσιμο του mega – Εμβολιαστικού Κέντρου, το Κέντρο Υγείας Ρόδου που λειτουργεί στην Συνοικία των Αγίων Αποστόλων, εξυπηρετεί τις ανάγκες σε εμβολιασμούς –ο αριθμός των οποίων είχε περιοριστεί αρκετά το καλοκαίρι.
Ωστόσο, η ανταπόκριση είναι θετική από τους γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε.
Συμπολίτες μας που επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Ρόδου, παραπονέθηκαν στην «δημοκρατική» για τις συνθήκες που επικρατούν όσον αφορά στην διάρκεια αναμονής, στον συνωστισμό πολλών ατόμων (αφού εξυπηρετούνται κι άλλα περιστατικά) αλλά κυρίως για την πολύ κακή πρόσβαση.
Είναι γεγονός πως για να μπει κάποιος με το όχημά του από τον κεντρικό δρόμο, είναι δύσκολο γιατί πρόκειται για έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο, ενώ η περιοχή που έχει διαμορφωθεί για στάθμευση είναι γεμάτη χώμα και σκόνη. Αυτό ανησυχεί τους αρμόδιους αλλά και τους επισκέπτες αφού αν ξεκινήσουν οι βροχές, η πρόσβαση και η στάθμευση θα είναι πιο δύσκολη και θα υπάρχουν λάσπες.
Σήμερα δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Ρόδου όπου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθούν τα πράγματα στο προσεχές διάστημα. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν υπάρχει ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς, ενώ αν αυξηθεί η ζήτηση, θα χρειαστεί ενίσχυση σε προσωπικό.
Όπως έγραψε η «δ», στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, το οποίο εδώ και λίγο καιρό στεγάζεται στο πρώην κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Συνοικία των Αγίων Αποστόλων, λειτουργούν έξι εμβολιαστικές γραμμές και σε καθημερινή βάση έχει δυνατότητα να εμβολιάζει έως και 1000 άτομα με το εμβόλιο της Pfizer.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συνδράμει στη λειτουργία του και η 95 ΑΔΤΕ που προτίθεται να διαθέσει δύο στρατιωτικούς ανά βάρδια προκειμένου να παίρνουν το ιατρικό ιστορικό του κάθε πολίτη που προσέρχεται για εμβολιασμό ώστε να μην απασχολούνται με διαδικαστικά ζητήματα οι νοσηλευτές και να ασχολούνται αποκλειστικά με τους εμβολιασμούς.
Τέλος, εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνας και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Σύνολο Εμβολιασμών
133.315 (+590 την 08/09/2021)
Σύνολο με τουλάχιστον 1 δόση
79.015 (+370 την 08/09/2021)
Σύνολο ολοκληρωμένων εμβολιασμών
75.058 (+255 την 08/09/2021)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου