Τον κώδωνα του κινδύνου για την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου κρούει ο κ. Βασίλης Κινούς, διευθυντής ΕΣΥ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πρώην πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου και μέλος του Δ.Σ.
Όπως έκανε γνωστό, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, από τις 186 θέσεις γιατρών για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Επικράτεια, ούτε μία δεν αφορά στο Νοσοκομείο της Ρόδου, η ΜΕΘ του οποίου εξακολουθεί να λειτουργεί με μόλις τέσσερις γιατρούς.
Μάλιστα, ο κ. Κινούς καταγγέλλει δημοσίως ότι «ο κίνδυνος πλέον για τη ΜΕΘ Ρόδου είναι μεγάλος», που αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Ρόδο εξυπηρετεί όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Ειδικότερα στην ανάρτησή του, ο κ. Β. Κινούς, αναφέρει τα εξής:
«Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου. Από τις 186 θέσεις γιατρών που έχουν δημιουργηθεί για να στελεχώσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Επικράτεια άλλη μια φορά δεν βγήκε ούτε μία… για το Νοσοκομείο μας…
Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να συνεχίσει η ΜΕΘ να λειτουργεί με 4 γιατρούς…
Από την 2η ΔΥΠΕ που ανήκουμε αυτή είναι η κατανομή των θέσεων…
Μετά και από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί εντατικολογος που να θέλει να έρθει να υπηρετήσει στο Νοσοκομείο μας….
Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πλέον είναι μεγάλος για την λειτουργία της ΜΕΘ Ρόδου!!!!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ