ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΣΗΕΑ για Big Brother: Καταδικάζουμε την υποβάθμιση της ποιότητας των τηλεοπτικών θεαμάτων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΣΗΕΑ

Ο σάλος που ξέσπασε μετά το χυδαίο σχόλιο του Αντώνη Αλε­ξαν­δρίδη περί βιασμού που ακού­στηκε από το live streaming του ΣΚΑΪ, δεν έχει κοπάσει. Και μπορεί ο παίκτης από την Κρήτη να απο­βλή­θηκε από την παρα­γωγή του Big Brother, όμως οι αντι­δρά­σεις παρα­μέ­νουν.

Η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή όσα έγιναν τις τελευ­ταίες ημέρες με το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης σχετική ανα­κοί­νωση όπου «κατα­δι­κά­ζει την υπο­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας  των  τηλε­ο­πτι­κών θεα­μά­των». Και τονίζει πως «τα τηλε­ο­πτικά σόου σε καμία περί­πτωση και με καμία δικαιο­λο­γία δεν μπορούν να ανα­δει­κνύ­ουν εγκλη­μα­τι­κές νοο­τρο­πίες και να προ­βάλ­λουν την απαν­θρω­πιά, τη μισαλ­λο­δο­ξία και τον ρατσι­σμό».

Ανα­λυ­τικά η ανα­κοί­νωση της ΕΣΗΕΑ

«Κατα­δι­κά­ζουμε την υπο­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας των τηλε­ο­πτι­κών θεα­μά­των

Το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ κατα­δι­κά­ζει την υπο­βάθ­μιση της ποιό­τη­τας  των  τηλε­ο­πτι­κών θεα­μά­των, τα οποία προ­βάλ­λουν χυδαιό­τητα και νοο­τρο­πίες, που δεν συνά­δουν με το κοινό αίσθημα.

Η άμεση αντί­δραση στα όσα απα­ρά­δε­κτα εξέ­φρασε ο 30χρονος παίχτης του «Big Brother», η απο­πο­μπή του μετά την κοι­νω­νική κατα­κραυγή και η παύση μετά­δο­σης του ριάλιτυ στο Δια­δί­κτυο με απόφαση του ΣΚΑΙ, κατέ­δειξε πως η κοι­νω­νία δεν αντι­προ­σω­πεύ­ε­ται από το «δείγμα ρόλων», που επι­λέ­χθηκε με στόχο την παρα­γωγή τέτοιου είδους θεά­μα­τος.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να υπεν­θυ­μί­σει πως οι τηλε­ο­πτι­κοί σταθμοί λει­τουρ­γούν υπό καθε­στώς σαφών όρων και κρι­τη­ρίων και έχουν υπο­χρέ­ωση να προ­ά­γουν την Ενη­μέ­ρωση, τον Πολι­τι­σμό και τη Δημο­κρα­τία.

Η επιλογή δήθεν «κοι­νω­νι­κών πει­ρα­μά­των» στα ριάλιτυ σόου της νέας τηλε­ο­πτι­κής σεζόν, που σκη­νο­θε­τού­νται με στόχο την παρα­γωγή προ­κλη­τι­κών αντι­πα­ρα­θέ­σεων και αντα­γω­νι­σμών, που μετα­τρέ­πουν την τηλε­ό­ραση σε τηλε­ο­πτική «αρένα» με στόχο την τηλε­θέ­αση, υπο­βαθ­μί­ζουν την ανθρώ­πινη υπό­σταση και αξιο­πρέ­πεια.

Τα τηλε­ο­πτικά σόου σε καμία περί­πτωση και με καμία δικαιο­λο­γία δεν μπορούν να ανα­δει­κνύ­ουν εγκλη­μα­τι­κές νοο­τρο­πίες και να προ­βάλ­λουν την απαν­θρω­πιά, τη μισαλ­λο­δο­ξία και τον ρατσι­σμό».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.