Τοπικές Ειδήσεις

Πρώτο κουδούνι αύριο για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου-Η συμμετοχή στη Βουλή των Εφήβων

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου ανοίγει επισήμως τις πόρτες του: To πρώτο κουδούνι για το νέο σχολικό έτος που ξεκίνησε, θα κτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και θα ακολουθήσει η παραλαβή των βιβλίων όλων των τάξεων (Γυμνασίου και Λυκείου). Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά το πρωί προς το Σχολείο και θα αποχωρήσουν στις 11:20.

Οι κατατακτήριες εξετάσεις, για κενές θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 09:00. Οι θέσεις που προκηρύσσονται έχουν ως εξής: Β’ Γυμνασίου: 4 (τέσσερις), Γ’ Γυμνασίου: 2 (δύο), Α’ Λυκείου: 4 (τέσσερις), Β’ Λυκείου: 4 (τέσσερις), Γ’ Λυκείου: 4 (τέσσερις). Παρακαλούμε, τους ενδιαφερόμενους γονείς-κηδεμόνες να αιτηθούν τη συμμετοχή των τέκνων τους στη Διεύθυνση του Σχολείου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Η ύλη ανά μουσικό μάθημα και τάξη, υπάρχει αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου καθώς και στην ιστοσελίδα του Σχολείου: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/?p=101.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια από το σύνολο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στους γονείς-κηδεμόνες τους. Για εκείνους και εκείνες που αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν απλά την πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Το μόνο που μπορεί να τους απομακρύνει από το στόχο τους, είναι η παραίτηση από αυτόν. Εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν! Καλή δύναμη σε όλους και όλες! Οι απόφοιτοι μας, εκτός από τα τμήματα μουσικών σπουδών, πέτυχαν στις εξής σχολές: θεολογίας, διαχείρισης φυσικών πόρων, ιταλικής φιλολογίας, λογοθεραπείας, γερμανικής φιλολογίας, ιερατικών σπουδών, ιστορίας και αρχαιολογίας, επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού, πολιτικών μηχανικών, νοσηλευτικής, περιβάλλοντος, τροφίμων και διατροφής, αρχιτεκτόνων μηχανικών, νοσηλευτικής, αγροτικής βιοτεχνολογίας, εργοθεραπείας, ηλεκτρολόγων μηχανικών υπολογιστών, φυσικής, παραστατικών και ψηφιακών τεχνών, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, ηλεκτρονικών μηχανικών. Αποδεικνύεται, για ακόμα μία χρονιά, πως οι μαθητές/τριες του Σχολείου αυτού, μοναδικού στο Νότιο Αιγαίο, δεν στοχεύουν μόνο σε μουσικά πανεπιστήμια αλλά έχουν σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.

Τέλος εκφράζουμε την χαρά μας, γιατί για πρώτη φορά το Σχολείο μας συμμετείχε στο θεσμό της Βουλής των Εφήβων: Ο Έφηβος Βουλευτής, εκπρόσωπος της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης η οποία εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ο Νικόλαος Δ. της Β’ Λυκείου και συμμετείχε από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 σε όλες τις δράσεις της ΚΔ’ Συνοδου της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα.

Τηλέφωνα Σχολείου: 2241065651, 67850 Email: gmousrod@sch.gr Ιστοσελίδες: www.musicschoolrhodes.gr, www.youtube.com/musicschoolrhodes, www.facebook.com/musicschoolrhodes.

Εκ της Διευθύνσεως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου