Ειδήσεις

Χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες στις παραλίες της Ρόδου

Νέες σύγχρονες υποδομές για ΑΜΕΑ, σε τέσσερις παραλίες της Ρόδου

Επιτόπιο έλεγχο στα οκτώ σημεία που έχουν τοποθετηθεί ειδικοί διάδρομοι που επιτρέπουν την πρόσβαση σε Άτομα Με Ειδικές Δεξιότητες, στις κεντρικές παραλίες, Ρόδου,Φαληρακίου , Αφάντου και Κολυμπίων , πραγματοποίησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος , υπεύθυνος για θέματα παραλιών κ Βασίλης Ψυλλάκης.
Επισκέφτηκε κάθε σημείο ξεχωριστά και με ενέργειες του αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ειδικό διάδρομο ΑΜΕΑ στην παραλία Αφάντου, μετά τον μεγάλο κυματισμό που προκλήθηκε στην περιοχή, από τη διέλευση διερχόμενου πλοίου.
Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν άμεσα με τη συνδρομή του σωματείου ομπρελάδων της περιοχής Αφάντου, επιτρέποντας και πάλι την πρόσβαση στην παραλία στα άτομα που κινούνται με αμαξίδιο.
Επιπλέον ο Δήμος Ρόδου, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 163.797.80 ευρώ, για την προμήθεια μη μόνιμων εξειδικευμένων και καινοτόμων συστημάτων για τις παραλίες: Έλλη , Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδου, με απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αναλυτικότερα εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης εφαρμογής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», του έργου για τη «δημιουργία μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Ρόδου» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), που μεταξύ άλλων προβλέπει την προμήθεια συστημάτων για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αμαξίδιο στις παραλίες. Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα εκτελεστεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου