Εντονο προβληματισμό για τον αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική αγορά προκαλεί και το τέταρτο κανόνι στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, καθώς την πτώχευση του ανακοίνωσε προ ολίγου το τουριστικό γραφείο South Cross (http://www.ukrest.ru/). Έχει περίπου 9.000 πελάτες, εκ των οποίων οι 3.500 βρίσκονται στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι είναι το τέταρτο κανόνι σε διάστημα έξι εβδομάδων.
Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο επικαλείται στην ανακοίνωσή του τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών tour operator που οδήγησε τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Το South Cross διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. ευρώ), ποσό που θεωρείται από κύκλους της αγοράς επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση του South Cross σηματοδοτεί πρακτικά τη διακοπή των πτήσεων του tour Operator με τις αεροπορικές εταιρείες UT air και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές και ρωσικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαναπατρισμός στη Ρωσία των πελατών του γραφείου.

Μιλώντας στο notosnet ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι αναμένονται κι άλλα λουκέτο και το πλήγμα στον τουρισμό θα φανεί του χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών φορείς του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα εξέφραζαν φόβους και για άλλες επικείμενες πτωχεύσεις τουριστικών γραφείων μεσαίου βεληνεκούς τής Ρωσίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ