“Στο μυαλό μου ήταν το βάθρο, ήμουν πολύ σίγουρη για τον εαυτό μου. Είναι πολύ δυνατή φέτος η ελληνική αποστολή. Νιώθουμε όλοι πολύ σιγουριά”, είπε χαμογελώντας η Νικόλ Κυριακοπούλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, μετά τη συγκλονιστική επιτυχία της και τη κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ωστόσο, δεν ξεχνά την τραγωδία που έζησαν οι Έλληνες και αφιερώνει το μετάλλιο αυτό σ’ εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και σε όσους έμεινα πίσω. “Εννοείται ότι το έζησα. Ήμουν στην Ελλάδα. Το ότι έχω γίνει και μαμά με έχει κάνει ακόμα πιο ευαίσθητη… Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά σ’ όσους έχασαν τους αγαπημένους τους… Δυστυχώς, δεν μπορούμε να φέρουμε κόσμο πίσω… Εννοείται ότι πηγαίναμε στους αγώνες με τη σκέψη τους”.

Αναφερόμενη στην προετοιμασία της, μίλησε για τον ερχομό της κόρης της, αλλά και για τους τραυματισμούς της που την άφησαν εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. “Η Λένια είναι 14 μηνών. Όταν την γέννησα είχα το μετάλλιο στο μυαλό μου, το είχα ονειρευτεί… Το 2016, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για εμένα. Δεν αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς. Είχα σοβαρούς τραυματισμούς. Ετσι, πήραμε την απόφαση και διακόψαμε για περίπου ενάμισι χρόνο. Έτσι κι αλλιώς, ήθελα πολύ να κάνω μωρό.

Μετά από αρκετά χρόνια άλλαξα προπονητή. Η συνεργασία μου με τον Ανδρέα Τσώνη έχει πάει άψογα, πάρα πολύ καλά. Αλλά εκτός από τον Ανδρέα υπάρχει και ο άνδρας μου που είναι και αυτός προπονητής μου. Ο Ανδρέας Λιναρδάτος έχει βοηθήσει πάρα πολύ και πρέπει να του δώσουμε και εκείνου τα εύσημα”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ