Τοπικές Ειδήσεις

Πλησιάζουν στη Ρόδο τις 65.000 οι εμβολιασμοί πολιτών

Χαμηλή είναι η ζήτηση και των εμβολίων της AstraZeneca στη Ρόδο. Το σκεύασμα χορηγείται στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνας. Πλέον οι εμβολιασμοί αφορούν στη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη λάβει προ δύο μηνών περίπου την πρώτη δόση, ενώ τα νέα ραντεβού είναι όλο και πιο λίγα.
Στο κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους 5.000. Σε καθημερινή βάση εμβολιάζονταν έως και πάνω από 90 άτομα, ενώ πλέον οι ημερήσιοι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούν τους 60 εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έχει να κάνει με τη β’ δόση.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Κ.Υ. Αρχαγγέλου, κ. Θανάσης Θανασιάς, το γεγονός ότι πλέον οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ τριών εμβολίων, ενδεχομένως να έχει παίξει ρόλο στη ζήτηση του AstraZeneca.
«Στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, ξεπεράσαμε τους 5.000 εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιήσαμε 90 με 95 εμβολιασμούς.
Πλέον όμως τα νέα ραντεβού είναι λιγότερα. Τα περισσότερα ραντεβού έχουν να κάνουν κυρίως με τη χορήγηση της β’ δόσης. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο κόσμος έχει πλέον να επιλέξει μεταξύ τριών εμβολίων. Ενδεχομένως να είναι επιφυλακτικοί οι πολίτες.
Παρόλα αυτά όλοι όσοι έρχονται να κάνουν το εμβόλιο, είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι. Οφείλουμε επίσης να πούμε ότι καμία ουσιαστική παρενέργεια από τον εμβολιασμό δεν μας αναφέρθηκε», ανέφερε ο κ. Θανασιάς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Μας τιμά και μας χαροποιεί η επίσκεψη του Υφυπουργού.
Φανερώνει το ενδιαφέρον του για τους εργαζόμενους στις δομές υγείας στις μικρές αλλά και στις μεγάλες μονάδες. Η ψυχολογική υποστήριξη και μόνο, είναι ιδιαίτερα σημαντική», ανέφερε ο κ. Θανασιάς.
Παρόμοια η εικόνα με το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και στο Κέντρο Υγείας του Έμπωνα αλλά και στο Νοσοκομείο όσον αφορά στη χορήγηση του σκευάσματος της AstraZeneca.
«Στο νοσοκομείο, πραγματοποιούνται σταθερά 100 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Πρόκειται κυρίως για τη δεύτερη δόση των εμβολίων. Παρατηρείται κάποια πτώση της ζήτησης, η οποία οφείλεται προφανώς σε διάφορους λόγους», ανέφερε ο διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο, νοσηλεύονται 10 ασθενείς με κορωνοϊό, χωρίς να εμπνέει καμία ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.
Ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι σταθερός το τελευταίο διάστημα, γεγονός που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως δείκτης της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού.
«Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο μας είναι σταθερός. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 10 άτομα και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Γενικώς, η σταθερή έως πτωτική πορεία των περιστατικών που καλούμαστε να διαχειριστούμε δείχνει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη», είπε ο κ. Ρουμάνης.
Οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στη Ρόδο (α’ και β’ δόση), πλησιάζουν τους 65.000, ενώ τον εμβολιασμό τους ολοκλήρωσαν 31.000 συμπολίτες μας.
Σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται περίπου 1.200 εμβολιασμοί με τον κύριο όγκο να πραγματοποιείται στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην Καλλιθέα, όπου λειτουργούν 24 συνολικά εμβολιαστικές γραμμές και χορηγούνται τα εμβόλια της Pfizer και της Johnson & Johnson. Σταθερή ζήτηση παρουσιάζουν τα εμβόλια της Pfizer ενώ φθίνουσα πορεία έχει η ζήτηση του μονοδοσικού της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι δόσεις του εμβολίου της Pfizer που θα διατίθενται στη Ρόδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου