Την Κυριακή 21 Ιουνίου το Σασμάν θα διοργανώσει για μια ομαδική ποδηλατάδα μέσα στην πόλη της Ρόδου και μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα: «Μια ποδηλατάδα για την ορατότητα, για να δείξουμε ότι υπάρχουμε κι εμείς στους δρόμους της πόλης.

Δώρο μπλουζάκι ΣΑΣΜΑΝ στα πρώτα 10 άτομα που θα δηλώσουν ενδιαφέρον και θα έρθουν στην ποδηλατάδα! Πείτε μας τι νούμερο φοράτε στο sazman.gr.

Ραντεβού στις 17:30 στο Κορακόνερο. Η διαδρομή θα διασχίσει δρόμους της πόλης και θα καταλήξει μπροστά στον Ευαγγελισμό. Δεν χρειάζεται να είσαι αθλήτρια ή αθλητής για να έρθεις!

Μην ξεχάσεις το κράνος σου, τα λάστιχα σου να είναι σε καλή κατάσταση και τα φρένα σου να πιάνουν!

Οι ποδηλάτριες και ποδηλάτες όλο και αυξάνονται στους δρόμους μας. Εμείς που ποδηλατούμε χρειαζόμαστε σεβασμό από τα υπόλοιπα οχήματα στο δρόμο, για να μπορούμε να ποδηλατούμε με ασφάλεια.

Ένας κύκλος κλείνει για το ΣΑΣΜΑΝ τέλος Ιουνίου, μιας και η δεύτερη φάση του προγράμματος START – Create Cultural Change τελειώνει και αυτή η ποδηλατάδα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτή τη μετάβαση προς το μέλλον.

Το ΣΑΣΜΑΝ είναι ένα πρότζεκτ για την κουλτούρα του ποδηλάτου, σε όποια μορφή μπορείς να φανταστείς. Μέσα από προβολές ταινιών, καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια, κυκλική οικονομία (upcycling), ποδηλατάδες και εργαστήρια επισκευής των ποδηλάτων μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε φεμινιστικές κοινότητες ατόμων που αγαπούν το ποδήλατο – και το περιβάλλον, ξεκινώντας από Ρόδο και Αθήνα και έπειτα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το ΣΑΣΜΑΝ εμπνέεται από το φεμινιστικό κίνημα χώρων κατασκευής (feminist makerspace movement), που αφορά την τεχνική γνώση για Do-It-Yourself (DIY) κατασκευές σε ένα φεμινιστικό πλαίσιο (π.χ. ξυλουργική, ραπτική, πλέξιμο, σιδηρουργική κτλ)».

Ένα σχόλιο στο Ποδηλατάδα στην πόλη της Ρόδου στις 21 Ιουνίου

  1. Avatar Ο/Η Thanasis λέει:

    … θέλουμε να δημιουργήσουμε φεμινιστικές κοινότητες ατόμων …

    Κολλημένα άτομα δηλαδη; ή κομπλεξικά.
    Έπρεπε να ερχόσουν όταν έκανα το fridey που ήμασταν απλά ελεύθεροι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ