Αλλαγή σκυτάλης στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου. Την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης και ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ όλο το Δ.Σ. απαρτίζεται από νέους, καταρτισμένους επαγγελματίες με εμπειρία και διάθεση προσφοράς.
Συγκεκριμένα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Χρήστος Μιχαλάκης
Αντιπρόεδρος: Σάββας Καμπούρης
Γεν. Γραμματέας: Τάσος Χατζηλιαμής
Ταμίας: Γιολάντα Κάππα
Μέλος: Ευριπίδης Σαμαράς
Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου. Έχουμε επίγνωση της απίστευτα δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Στο διάστημα αυτό αναπτύξαμε τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Η επόμενη φάση επιβάλλει να αναπτυχθούν οι συνέργειες και οι συνεργασίες. Ξεκινήσαμε ήδη από σήμερα να βάζουμε τις βάσεις και θα υπάρξει συνέχεια. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά και να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και τις συνδικαλιστικές ενώσεις για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Η επόμενη ημέρα πρέπει ΚΑΙ θα μας βρει όλους εδώ».
Στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι το «άνοιγμα» της δράσης της Ένωσης σε όλα τα Δωδεκάνησα. Στην επόμενη γενική συνέλευση θα διευθετηθούν και τα διαδικαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Γενικότερα, δίνεται έμφαση στις συνέργειες με όλους τους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται στην ευρύτερη τουριστική αλυσίδα. Η διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, θέτει ως στόχο την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων πάνω σε αυτά. «Θέλουμε να είμαστε ένας φορέας χρήσιμος για όλη την τοπική κοινωνία», δηλώνει στην «δ» ο κ. Μιχαλάκης.
«Η νέα διοίκηση της Ένωσής μας αποτελείται από τους επαγγελματίες που ανήκουν στη νέα γενιά αλλά διαθέτουν εμπειρία και πάνω από όλα όρεξη για προσφορά. Σαφώς και διανύουμε μία δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό. Θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη θέση και το ρόλο του τουριστικού πράκτορα. Είμαστε ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ πολλών κλάδων που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, των ξενοδόχων, των ιδιοκτητών-οδηγών ταξί και λεωφορείων, των ξεναγών κοκ. Έχουμε άμεση συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες και αντιμετωπίζουμε πολλές φορές κοινά προβλήματα. Η συμφόρηση στο αεροδρόμιο, το κυκλοφοριακό, η ευταξία και πολλά αντίστοιχα προβλήματα μας επηρεάζουν και εμάς, οπότε πρέπει να έχουμε λόγο πάνω σε αυτά. Δεν έχουμε όμως σκοπό να περιοριστούμε στην κριτική, αλλά να καταθέτουμε προτάσεις πώς μπορεί να διορθωθεί το κάθε πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε δε να αναπτύξουμε συνέργειες μεταξύ των μελών μας.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, λειτουργήσαμε και στην περίπτωση του νέου ΠΡΟΤΟΥΡ, καθώς εκπροσωπηθήκαμε στις γενικές συνελεύσεις και στις τηλεδιασκέψεις από δύο άτομα και καταθέσαμε τις προτάσεις μας εγγράφως. Μπορεί να μην έχουμε θεσμικό ρόλο, ώστε να επιλύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Ωστόσο θα επιδιώξουμε να έχουμε ένα ενεργό ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάδειξη των προβλημάτων αυτών και να βρίσκουμε από κοινού τις επιθυμητές λύσεις. Θέλουμε να είμαστε ένας φορέας, ο οποίος θα είναι χρήσιμος για όλη την τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Τις επόμενες ημέρες η νέα διοίκηση της Ένωσης Τουρισιτκών Γραφείων αναμένεται να έχει σειρά επαφών με τις διοικήσεις διαφόρων φορέων και με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ