Τοπικές Ειδήσεις

Προβολή των clusters ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ ΠΓΕ και του Δικτύου Aegean Cuisine

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Εταίρων της Πράξης Go Brand στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο Μιλάνο της Ιταλίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Δ.ΕΤ.Α.Π..

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης και με γνώμονα την προβολή και προώθηση της γαστρονομίας, ως στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομίας, προβλήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από το περίπτερο της έκθεσης οι δύο συνεργατικοί σχηματισμοί (clusters) του Νομού Δωδεκανήσου, το ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ ΠΓΕ και το Δίκτυο Aegean Cuisine.

Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μία φορά, ο σημαντικός ρόλος της εξωστρέφειας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων αλλά και των συνεργασιών για την είσοδο και καθιέρωση στη διεθνή αγορά των ιδιαίτερων προϊόντων και υπηρεσιών του Νομού μας.

Στελέχη της Δ.ΕΤ.Α.Π. εκπροσώπησαν, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες που παράγουν και προσφέρουν οι επιχειρήσεις–μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και πραγματοποίησαν συναντήσεις με άλλους φορείς και επιχειρήσεις από τη διεθνή αγορά με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής μας.

Οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν τη μοναδική γεύση που έχει το ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ ΠΓΕ με προϊόντα των επιχειρήσεων Filema Rodion, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Rodomel.

Δυναμική ήταν και η προβολή-προώθηση του Δικτύου Aegean Cuisine όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φιλοσοφία του Δικτύου και να γευτούν τις γεύσεις και τα αρώματα της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας μέσα από μία ιδιαίτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας.

Από το cluster του Δικτύου Aegean Cuisine συμμετείχε το πιστοποιημένο εστιατόριο Επτά (7) Πηγές (Seven Springs), όπου ο εκπρόσωπος του κος Δημήτρης Πέτας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχείρηση του και να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις.

Με την προσδοκία οι δράσεις που υλοποιούν οι φορείς του Νομού Δωδεκανήσου να αποφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα στις τοπικές επιχειρήσεις, η Δ.ΕΤ.Α.Π., η αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παραμένει αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία προς όφελος της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Νομού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου