Ειδήσεις

Ντελίβερι φαρµάκων από τον ΕΟΠΥΥ – Αναλυτικά η διαδικασία

Οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς θα µπορούν να εξουσιοδοτούν έως τρεις υπαλλήλους της πιστοποιηµένης εταιρείας ταχυµεταφοράς για την παράδοση των σκευασµάτων στο σπίτι τους

Φάρµακα στο σπίτι τους µέσω courier θα µπορούν να παραλαµβάνουν και επισήµως πλέον οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς, καθώς ο ΕΟΠΥΥ επισπεύδει τις διαδικασίες µετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δηµοσιοποίηση εικόνων µε ατελείωτες ουρές καρκινοπαθών που περίµεναν να εξυπηρετηθούν στα φαρµακεία του Οργανισµού.

Το θέµα της ταλαιπωρίας ειδικά των καρκινοπαθών για να προµηθευτούν τα φάρµακά τους διακίνησε η Ελληνική Οµοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η οποία καιρό τώρα διαµαρτύρεται για τις συνθήκες που επικρατούν, αφού εδώ και χρόνια καµία διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει δώσει λύση. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν µήνα και οι εργαζόµενοι του ΕΣΥ είχαν καταγγείλει ότι ασθενείς αναγκάζονται να οδηγούν ακόµη και 400 χιλιόµετρα για να παραλάβουν τα φάρµακά τους από τα φαρµακεία του Οργανισµού.

Μετά και τις νέες ντροπιαστικές εικόνες µε τους καρκινοπαθείς στην αναµονή, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος γνωστοποίησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς για να παραλάβουν τα φάρµακά τους µε courier στο σπίτι. Ειδικότερα, µε βάση την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, µετά την κατάργηση της νοσοκοµειακής γνωµάτευσης και χωρίς έντυπο βιβλιάριο υγείας, υποβάλλεται από τους ασθενείς έντυπο εξουσιοδότησης των εταιρειών ταχυµεταφοράς για παραλαβή φαρµάκων από τα φαρµακεία του ΕΟΠΥΥ µε τη διαδικασία της «κατ’ οίκον παράδοσης φαρµάκων».

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ