Ρεπορτάζ

Από την 1η Ιουνίου η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει τελικά η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης και των κεντρικών παραλιών της πόλης και θα έχει ισχύ μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με τον διαγωνισμό να αναμένεται να βγει στον αέρα -εκτός απροόπτου – την ερχόμενη εβδομάδα.
Η σύμβαση που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο, θα έχει ισχύ από την υπογραφή της και μέχρι και τις 31/12/2019 (ή εναλλακτικά μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης του συνόλου της υπηρεσίας). Προβλέπεται 6μηνη παράταση αυτής με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών, εφόσον δεν υπάρχει υπέρβαση ποσοτήτων και αξιών της σύμβασης.
Η φύλαξη θα πραγματοποιηθεί για το παραπάνω διάστημα, επτά ημέρες την εβδομάδα και η Δ/νση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα (ανά 15 ημέρες) σε συνεργασία με τον ανάδοχο, θα καθορίζει τον τρόπο και χρόνο φύλαξης, δηλαδή 8ωρη ή 12ωρη, φύλαξη κάθε σημείου ξεχωριστά, αναλόγως με τις ανάγκες που παρουσιάζονται (συνολικά για 5.376 ώρες).
Επίσης θα εποπτεύονται οι χώροι λουομένων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης συνολικά για 1.470 ώρες, εντός του 2019. Κατά τον έλεγχο των Πυλών εφαρμόζεται ο κανονισμός κυκλοφορίας στην Μεσαιωνική Πόλη σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου 392/ 5-7-2011 και έγκρισης της ΑΔΑ, ανάρτηση 4ΑΣΨΩ1Ρ-323.
Η ανάθεση της παροχής υπηρεσίας φύλαξης θα γίνει με Συνοπτικό Διαγωνισμό και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάση τιμής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, του άρθρου 209 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την εφαρμογή του Ν.4412/2006 (ΦΕΚ 147/Ά).
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσόν των 59.556,87 χωρίς ΦΠΑ (73.850,52 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%) και θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου του οικονομικού έτους 2019 στον κωδικό 00/6142.0002 και η χρηματοδότηση θα προέρχεται από ίδιους πόρους.
Η μελέτη αφορά στη φύλαξη των πυλών της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και το παραλιακό μέτωπο, συνολικά για 5.376 ώρες από την υπογραφή της σύμβασης, και την φύλαξη των κεντρικών παραλιών του νησιού για 1.470 ώρες.
Οι πύλες που θα φυλάσσονται ή θα εποπτεύονται μέσω των καμερών του κέντρου ελέγχου είναι οι εξής:
ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ
1. Πύλη Ωβέρνης (Πλατεία Σύμης /Αργυροκάστρου)
2. Πύλη Παναγίας (είσοδος πλατείας Εβραίων Μαρτύρων)
3. Πύλη Ακαντιάς
4. Πύλη Αγίου Ιωάννη (Κόκκινη Πόρτα)
5. Πύλη Αγίου Αθανασίου (Άγιος Φραγκίσκος)
6. Πύλη Ντ’ Αμπουάζ
7. Πύλη Αρνάλδου
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Οι παραλίες θα εποπτεύονται καθημερινά όπως θα καθορίζεται με πρόγραμμα.
Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης θα είναι 7 μηνών (από 01/06/2019έως 31/12/2019). Ο χώρος εργασίας του προσωπικού του αναδόχου ορίζεται η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και σε οποιοδήποτε σημείο αυτής κρίνεται αναγκαίο.
Το ωράριο της φύλαξης θα είναι για επτά (7) μέρες την εβδομάδα (Κυριακές και αργίες). Η απασχόληση του προσωπικού θα είναι πλήρης. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας θα το συντάσσει ο ανάδοχος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο υπάλληλο του Δήμου.
Το προσωπικό φύλαξης του αναδόχου θα είναι ένστολο, με ομοιόμορφη στολή, θα φέρει ιδιόκτητο σύστημα επικοινωνίας, ασύρματοι πομποδέκτες, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φακό και ατομική σφυρίχτρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου