Τοπικές Ειδήσεις

53 εποχικά απασχολούμενοι στον τομέα της Πυροπροστασίας

Από την προσεχή Δευτέρα πιάνουν δουλειά στον τομέα πυροπροστασίας του Δήμου Ρόδου 53 εποχικά απασχολούμενοι.
«Έγινε συγκέντρωση με τους 53 προσληφθέντες για την τετράμηνη σύμβαση πυροπροστασίας του Δήμου Ρόδου, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο τον Απρίλιο. Θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Είχαμε 75 αιτήσεις και επιλέχθηκαν οι 53 από τους αιτούντες. Δώσαμε έμφαση στην προϋπηρεσία στον τομέα πυροπροστασίας, γι αυτό και έχουμε αρκετούς από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, χωρίς να προέρχονται και οι 53 προσληφθέντες από τη συγκεκριμένη δομή.
Είχαμε συνάντηση για να καθορίσουμε τους τομείς ευθύνης και τις ομάδες. Ελπίζω ότι αυτή η περίοδος των τεσσάρων μηνών θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι για τη σεζόν. Έχουμε τέσσερις μήνες μέχρι τον Αύγουστο να ετοιμαστούμε για την υψηλή σεζόν, να κλαδέψουμε δέντρα, να καθαρίσουμε πάρκα για να αποφύγουμε πυρκαγιές», δήλωσε ο ΓΓ του δήμου Ρόδου, κ. Κορναρόπουλος.
Στο μεταξύ, αβέβαιο παραμένει το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Το καταστατικό της δομής έληξε στο τέλος του 2018 και θα πρέπει να εγκριθεί σχετική τροπολογία από τη Βουλή για την ανανέωσή του. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί, παύει οριστικά η λειτουργία αυτής της πρότυπης δομής, η οποία συνεισέφερε τα μέγιστα στη δασοπροστασία και όχι μόνο.
Σημειώνεται ότι η δομή προσφέρει εργασία σε 58 οικογένειες στη Ρόδο και 4 στην Κω.
Οι εργαζόμενοι στην δομή βρίσκονται σε αναμονή των δεσμεύσεων του υπουργού, ώστε η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού της να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου