ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα… τάση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μιχελογιαννάκης ιδρύει την “Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση”

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μιχελογιαννάκης

Την ίδρυση νέας τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ ανα­κοί­νωσε ο βου­λευ­τής Ηρα­κλείου Γιάννης Μιχε­λο­γιαν­νά­κης.

Κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε τις αρχές και τις αρμο­διό­τη­τες της νέας τάσης που θα ονο­μά­ζε­ται “Υπο­στη­ρι­κτική Λαϊκή Αντι­μνη­μο­νιακή Τάση και δήλωσε μεταξύ άλλων: “Αν ένα πράγμα κατά­λαβα στην πολι­τική μου δια­δρομή, είναι ότι το σπου­δαιό­τερο είναι να παρα­μέ­νεις ανέ­πα­φος από τα κακά της κάθε είδους εξου­σίας. Να δια­φυ­λάτ­τεις αρχές, αξίες και ιδεώδη, παρά τις προ­κλή­σεις και τις ανθρώ­πι­νες αδυ­να­μίες. Να στέ­κε­σαι φύλακας στην δια­τή­ρηση των εξαγ­γε­λιών σου. Να παλεύ­εις ιδε­ο­λο­γικά και κινη­μα­τικά να ενερ­γο­ποιείς τον κόσμο στο να σε στη­ρί­ξει, όταν απει­λεί­σαι από συμ­φέ­ρο­ντα. Αυτό νομίζω ότι είναι και η απαί­τηση σήμερα του κόσμου”

1. Η μη δια­γραφή του χρέους, είναι γνωστό ότι θα οδη­γή­σει όπως και να ‘ναι σε αδιέ­ξοδο.

2. Το να φύγεις από το μνη­μό­νιο, το αγγλικό δίκαιο, την άρση ασυλίας του δημο­σίου, του λογα­ρια­σμού προ­τε­ραιό­τη­τας, επίσης, επι­βάλ­λε­ται αν μιλάς για εθνική ανε­ξαρ­τη­σία και λαϊκή κυριαρ­χία.

3. Το να μετρή­σεις το επαχθές, το απεχθές και το επο­νεί­δι­στο χρέος και να επι­βά­λεις να αφαι­ρε­θεί είναι ιστο­ρική ανάγκη.

4. Το να διεκ­δι­κή­σεις χρήματα από τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις, είναι λαϊκή εντολή.

5. Στους μισθούς καμμιά ρήτρα. Στα 751 ευρώ ο κατώ­τα­τος μισθός.

6. Στις συντά­ξεις: Να μάθει ο κόσμος ότι εισφο­ρές, παροχές και ρήτρα οδηγούν σε σύνταξη 360 ευρώ.

Όχι ρήτρα, όχι πλαφόν κύριας και επι­κου­ρι­κής, όχι μείωση συντε­λε­στών ανα­πλή­ρω­σης από 70% στο 53%.

7. Όχι στα 5.500 ένσημα, από τα 4.500.

8. Όχι πρόωρη συντα­ξιο­δό­τηση από το 2016.

9. Όχι στα 2,5 δις από ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντι­κει­με­νι­κές.

10. Όχι στα 2 δις που θα πάρουν με την κατάρ­γηση του 12.000 αφο­ρο­λο­γή­του.

11. Όχι στα 500 εκατ. από τη μη μείωση της εισφο­ράς αλλη­λεγ­γύης.

12. Όχι στο να γίνει επίδομα η 13η σύνταξη.

13. Όχι στο κόψιμο των 82 εκατ. του ΕΚΑΣ και στην κατάρ­γηση του εφάπαξ.

14. Όχι στο κόψιμο των 320 εκατ. των επι­κου­ρι­κών με ρήτρα.

15. Όχι στα 1,2 δις από πώληση αερο­δρο­μίων.

16. Όχι στα 96 εκατ. από πώληση Αστέρα Βου­λιαγ­μέ­νης.

17. Όχι στα 300 εκατ. από πώληση Ελλη­νι­κού.

18. Όχι στα 87 εκατ. από πώληση ΔΕΣΦΑ.

19. Όχι πωληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

20. Όχι στα 40 και 40 εκατ. , αντί­στοιχα, από πώληση ιππο­δρο­μι­κού στοι­χή­μα­τος και Αφάντου Ρόδου.

21. Όχι πώληση ΟΛΠ.

“Αυτοί είναι 21 λόγοι και υπάρ­χουν κι άλλοι, για τους οποίους οφεί­λουμε να αντι­στα­θούμε”, είπε ο κ. Μιχε­λο­γιαν­νά­κης.

“Όσοι συμ­φω­νούμε, ελάτε να φτιά­ξουμε την Υπο­στη­ρι­κτική Λαϊκή Αντι­μνη­μο­νιακή Τάση στο ΣΥΡΙΖΑ, που θα στη­ρί­ξει την κυβέρ­νηση, ενερ­γο­ποιώ­ντας το λαό με την συμ­με­τοχή του.

Σε καμία περί­πτωση δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μνη­μο­νια­κός. Η πείρα, όμως, με έχει διδάξει ότι οφεί­λουμε να τον στη­ρί­ξουμε με υπο­στη­ρι­κτική λαϊκή αντι­μνη­μο­νιακή δράση.

Η στήριξη είναι ανα­γκαία ιστο­ρικά, για τη μη αλλοί­ωση της Αρι­στε­ράς και τη σωτήρια του τόπου μας” τόνισε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.