Ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ: Γραφική τηλεπερσόνα ο Ρωμανιάς

Επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ στον Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά, χαρακτηρίζοντάς τον «γραφική τηλεπερσόνα» που «δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές».

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Επειδή η γραφική τηλεπερσόνα κ. Ρωμανιάς (επαγγελματίας συνδικαλιστής της ΝΔ, πολιτευτής των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές) δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους με τις καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του ξεκαθαρίζουμε ότι:

Ουδέποτε στις περιόδους που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ετέθη από την ΕΕ και το ΔΝΤ θέμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, κάτι που εξάλλου είναι αδιανόητο γιατί αναιρεί την αναγκαία και θεσμοθετημένη κρατική συμμετοχή στην κύρια κοινωνική ασφάλιση.
Εάν κάτι τέτοιο έγινε τώρα, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κυβερνητικοί χειρισμοί άνοιξαν ορέξεις των δανειστών.
Αντίθετα ετέθη το 2014 θέμα μείωσης των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων και μείωσης του ΕΚΑΣ, θέματα που απορρίφθηκαν κατηγορηματικά στην διαπραγμάτευση από το ΠΑΣΟΚ.
Ας φροντίσει η Κυβέρνηση να μη επανέλθουν τέτοια απαράδεκτα αιτήματα.
Επίσης, στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων υπενθυμίζουμε ότι είχε προβλεφθεί μεταβατική περίοδο (ως το 2019) ώστε να μη θιγούν ώριμα δικαιώματα.
Ας φροντίσουν να υπάρξουν και τώρα οι αναγκαίες προβλέψεις.

Αφορμή για την επίθεση του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Ρωμανιάς το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι το ύψος της κύριας σύνταξης θα διαμορφωθεί στα 200 με 300 ευρώ εάν εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις που τέθηκε από την πλευρά των δανειστών, ωστόσο απεσύρθη το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό, ενώ τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται και οι πιστωτές να επιμένουν σε κάτι τέτοιο.

ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου