Τοπικές Ειδήσεις

Πανδωδεκανησιακή Αιμοδοσία, απολογισμός και προβληματισμός

Η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με όλα τα Δωδεκανησιακά Σωματεία της Αττικής, πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 9 Απριλίου στο Νοσοκομείο Μεταξά, προκειμένου να συμβάλλει στην ικανοποίηση των αναγκών σε αίμα όσο το δυνατό περισσοτέρων συμπατριωτών μας.

Για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αιμοδοτών, έγινε ευρύτατο κάλεσμα συμπατριωτών και φίλων, να συμβάλλουν στην ύψιστη έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης, προσφέροντας λίγο αίμα για τους συνανθρώπους μας.

Δυστυχώς και σε αυτήν την αιμοδοσία τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Η προσέλευση υποψηφίων αιμοδοτών ήταν σχετικά μικρή, ενώ παράλληλα σε ένα ποσοστό περίπου 40% των υποψηφίων, δεν του επετράπη να δώσουν αίμα. Σε μια χώρα με τεράστιες ανάγκες αίματος, εξακολουθούν να ισχύουν πολλοί αυστηρές προϋποθέσεις, ίσως οι αυστηρότερες τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μπορεί κάποιος να προσφέρει λίγο αίμα.

Σε κάθε περίπτωση και με πλήρη συναίσθηση της σημασίας της εξασφάλισης ποσοτήτων αίματος για τους συνανθρώπους μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, καλώντας όσους μπορούν, να πάνε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας τον κωδικό της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου