Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, πολλά μουσεία χαιρετίζουν την προσπάθειά τους ανεβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έργα από τις συλλογές τους με θέματα που σχετίζονται με αυτό το λειτούργημα.

Η εκστρατεία -με το hashtag #MuseumsThankHeroes– οργανώθηκε από τις Mara Kurlandsky και Adrienne Poon του National Museum of Women in the Arts της Ουάσινγκτον.

Την 1η Απριλίου, το μουσείο ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία «Nurses Working, Novartis – China» την οποία τράβηξε το 2012 η Mary Ellen Mark.

Τη συνόδευσε με τη λεζάντα «»Ευχαριστώ» σε όλους τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και το προσωπικό της πρώτης γραμμής που δουλεύουν 24 ώρες επτά μέρες την εβδομάδα για να μας έχουν υγιείς και ασφαλείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Women in the Arts (NMWA)

@WomenInTheArts

Today, we’re joining museums around the world for ! Thank you to all the healthcare workers and frontline staff who are working 24/7 to keep us healthy and safe during this difficult time. ❤️

📷: , “Nurses Working, Novartis – China,” 2012

Black and white photograph of four nurses in uniforms working in a hospital in China.
33 people are talking about this
Ακολούθησε το Whitney Museum με το έργο του 1900 του Edward Hopper «Study of a Nurse and Child Walking in the Park», προσθέτοντας:

«Σήμερα, συμπαρατασσόμαστε με την κοινότητα των μουσείων για να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές, τους φροντιστές, τους εργαζόμενους στη συντήρηση των νοσοκομείων και όλους που είναι στην πρώτη γραμμή της κρίσης του COVID-19».

Το Museum of Fine Arts της Βοστώνης ανέβασε το «Country Doctor», έργο που φιλοτέχνησε μεταξύ 1933 και 1939 ο Horace Pippin, σημειώνοντας:

«Σήμερα #MuseumThankHeroes για όλα όσα κάνουν! Στο «Country Doctor» (1933-1939), γνωστό επίσης και ως «Night Call», ένας αγροτικός γιατρός οδηγεί το άλογό του και τη σκεπαστή άμαξά του πιθανότατα για να φροντίσει έναν ασθενή. Το έργο του Pippin αθόρυβα τιμά τον θαρραλέο και ανδρείο γιατρό, όπως το κάνουμε και εμείς».

Museum of Fine Arts, Boston

@mfaboston

Today for everything they do! In “Country Doctor” (~1933–1939), also known as “Night Call,” a country doctor leads his horse & covered cart, presumably to tend to a patient. Pippin’s painting quietly celebrates the dauntless and gallant doctor, as do we.

View image on Twitter
48 people are talking about this
Πιο αφηρημένα έργα ζωγραφικής επέλεξαν το Guggenheim Museum της Νέας Υόρκης και το μουσείο Albright-Knox Gallery του Μπάφαλο.

Το πρώτο, ανέβασε το «Portrait of a Military Doctor» έργο που φιλοτέχνησε μεταξύ 1914 και 1915 ο γάλλος κυβιστής ζωγράφος Albert Gleizes.

Το δεύτερο, το «La nourrice», μονοχρωματικό έργο που δημιούργησε με κραγιόν μεταξύ 1884 και 1885 ο Γάλλος ζωγράφος Georges Seurat, γνωστός ως εισηγητής του πουαντιγισμού ή στιγματογραφίας.

Art Gallery of Ontario

@agotoronto

Adding our voice to the appreciation that is going out today and every day – we’re forever in your debt.

John Wentworth Russell. A Life of Devotion to Hospital and Red Cross Work, 1918.

View image on Twitter
15 people are talking about this

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ