Ειδήσεις

Ροδίτικη γαστρονομία και «all inclusive»

Ημερίδα με θέμα «Ροδίτικη Γαστρονομία και All Inclusive” διοργανώνουν το Σάββατο, 12 Απριλίου, στο ξενοδοχείο “Rodos Park”, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

H ημερίδα εντάσσεται στον κύκλο των εκδηλώσεων οι οποίες έχουν ως στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους επισκέπτες και την εξάλειψη των προβλημάτων που μειώνουν το τουριστικό προϊόν.
Έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν τις απόψεις τους φορείς του τουρισμού αλλά και αναγνωρισμένοι Σεφ, όπως ο κ. Εκτορας Μποντρίνι.

Θα αναζητηθούν και τρόποι αντιμετώπισης των παρενεργειών που προκαλεί η εφαρμογή του συστήματος “All Inclusive”.

H πλούσια γαστρονομία της Ρόδου, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου χθες, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίδοτο στις παρενέργειες που προκαλεί η εφαρμογή του συστήματος “ All Inclusive”.

“Εκτιμούμε πως με τη διοργάνωση ημερίδων μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση του τουριστικού μας προιόντος”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Κακλιός.

“Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία του νησιού οι επισκέπτες. Ένας από τους λόγους που θα τους ωθήσουν να μην μένουν στα καταλύματα είναι το καλό φαγητό. Ο τουρισμός είναι θρησκεία και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό”, δήλωσε ο κ. Γιάννης Κακλιός.

“Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί αξιόλογοι ομιλητές.Ο καθένας θα αναφερθεί στο σύστημα “All Inclusive” και θα εξηγήσει αν είναι μόδα ή πραγματικότητα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σωστά. Έχουμε στοιχεία που δείχνουν πως οι ξένοι επισκέπτες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα αξιοθέατα αλλά και για την γαστρονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος και πρόσθεσε πως η ροδίτικη γαστρονομία μπορεί να αντικρούσει το σύστημα «All Inclusive».

«Στην ημερίδα θα κατατεθούν πολλές προτάσεις και ιδέες. Ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να προβάλουμε τη Ρόδο και για τη γαστρονομία της. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων στον αγώνα», είπε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Πιστεύουμε πως οι εστιάτορες της Μεσαιωνικής Πόλης δεν θα μείνουν αμέτοχοι στον αγώνα», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης και μέλος του ΕΒΕΔ κ. Π. Κουνάκης.

«Υπάρχει τεράστια σύγχυση για το σύστημα “All Inclusive”. Tα μέλη μας επιβιώνουν έξω από το συγκεκριμένο θεσμό. Οι επιχειρηματίες οφείλουν να καταλάβουν πως θα πρέπει να δουλέψουν παραγωγικά. Θα έχουν ενδιαφέρον οι συζητήσεις που θα γίνουν στην ημερίδα», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ κ. Νίκος Γερονικόλας.

«Είναι αξιόλογες οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Προσδιορίζουν ένα αρραγές μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση.

Το σύστημα «All Inclusive» είναι ανάγκη και οι ξενοδόχοι αναγκάζονται να το εφαρμόσουν. Oι Ευρωπαίοι επιδιώκουν εξαιτίας της κρίσης να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς να δαπανούν πολλά χρήματα. Σχετικά με τη γαστρονομία εκτιμώ πως είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και στα τοπικά προϊόντα. Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τις παραδοσιακές μας τέχνες που έσβησαν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΤΑΠ και μέλος του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ κ. Σάββας Παγωνάκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σάββας Παγωνάκης στην μεγάλη συνεισφορά του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ κ. Μ. Ανθοπούλου στη γαστρονομία με την υλοποίηση της δράσης Aegean Cuisine που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου