Ειδήσεις

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Οι ευρωεκλογές είναι ένα εθνικό στοίχημα»

Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε από τους Ροδίτες η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ σε ομιλία που πραγματοποίησε προχθές το βράδυ στο ΕΒΕΔ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου.

Η κ. Βόζεμπεργκ ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα από τη Ρόδο και δεσμεύθηκε πως το νησί μας θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα επισκεφθεί όταν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την ομιλία της κ. Βόζεμπεργκ παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, η υποπρόξενος της Γαλλίας κ. Αλίκη Μοσχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο περιφερειάρχης της ΝΔ κ. Τάκης Μιχαήλου, ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Ρ. κ. Κ. Σαρρής, στελέχη της ΝΔ και αρκετοί πολίτες.

Στην πορεία της κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ στην πολιτική αναφέρθηκε, ανοίγοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή.
Η κ. Βενετοκλή ανέγνωσε και τα μηνύματα που έστειλαν ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς.

“Η παρουσία της κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ στα Δωδεκάνησα είναι σημαντική. Η χώρας μας έχει ανάγκη στέρεης εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό που προσδοκούν άλλα κόμματα δηλαδή να δημιουργηθεί μια άλλη Ευρώπη”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, που αναφέρθηκε και στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Να σας θυμίσω πως η πρώτη μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στην Μεσαιωνική Πόλη. Είμαι σίγουρη πως παρουσίες σαν τη δική σας θα δώσουν στην Ευρώπη μια άλλη ώθηση», τόνισε η κ. Αλίκη Μοσχή που αναφέρθηκε και στους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Να είστε σίγουρη πως η Δωδεκάνησος θα σας τιμήσει. Εμμένουμε στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης και πιστεύουμε πως η συμβολή σας σε αυτό θα είναι αποφασιστική», τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής.

«Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου όλοι περιμένουν να δουν την κατάληξη της Ευρώπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου.

«Η ανταπόκριση στη σημερινή ομιλία δείχνει πως υπάρχουν πολίτες που ανησυχούν και επιθυμούν να πάει ο τόπος μπροστά. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε εκπροσώπους που θα δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα. Το μυαλό όλων μας πάει στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή που μόχθησε για να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση», τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου με την παράταξη «Το Νότιο Αιγαίο μπροστά» κ. Χ. Κόκκινος.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στις ανάγκες που οδήγησαν στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριν από πολλά χρόνια.

«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΕ πριν από 33 χρόνια και πέρασε από πολλά στάδια. Η συγκυρία δεν είναι τυχαία για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. Η κρίση έχει στρέψει μερίδα πολιτών μακριά από τις εκλογές που για πρώτη φορά διεξάγονται από κυβέρνηση που εφάρμοσε σκληρά μέτρα.

Όλα αυτά δημιουργούν μια αποστροφή και από τη ΝΔ κάτι που είναι σοβαρό λάθος. Αν η αντιπολίτευση περάσει μπροστά με ένα μεγάλο ποσοστό θα δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις, θα επικρατήσει πολιτική αστάθεια και θα υπάρξει κίνδυνος να αποσυρθούν μέχρι και επενδύσεις», δήλωσε η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και πρόσθεσε πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως έχει τεθεί σε εφαρμογή η συνθήκη της Λισσαβώνας η οποία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ να προωθούν νόμους που θα ψηφίζονται από το ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι θα εκλεγεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτιμούμε πως τη θέση θα πάρει ο κ. Ζαν Πόλ Γιούγκερ. Εμείς πιστεύουμε σε μια Ευρώπη καλύτερη. Αν υπάρχουν πράγματα που μας ενοχλούν είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε προκειμένου να μην υπάρχει αποχή στις ευρωεκλογές. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε αν η συμμετοχή στην αναμέτρηση της 25ης Μαΐου δεν είναι αυτή που πρέπει», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόσθεσε πως εχθρός των ευρωεκλογών και γενικά της ενωμένης Ευρώπης είναι και οι ευρω- σκεπτικιστές.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη αποστολή και στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν. Και η Ευρώπη όμως έχει καθήκον να συνδράμει την Ελλάδα ειδικά για τους ανθρώπους που σήμερα πένονται. Είναι ευκαιρία να εφαρμοσθεί η Μεσογειακή πολιτική. Οι ευρωεκλογές δεν είναι υπόθεση ρουτίνας», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ που αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν.

«Τη χώρα όρθια μπορεί να την κρατήσει μόνο η ΝΔ γιατί σέβεται τον πολίτη, έχει αρχές και δεν ψεύδεται», τόνισε η κ. Ε. Βόζεμπεργκ που άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα και στον επικεφαλής της αριστερής Πρωτοβουλίας κ. Π. Λαφαζάνη για τις θέσεις που εκφράζουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Αν προκύψει κρίση όμως θα είναι καταστροφή για τη χώρα», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ που αναφέρθηκε και στα κομματικά μορφώματα που έχουν δημιουργηθεί.

«Συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε σε αυτή τη θέση. Βάζουμε όμως πάνω από όλα την πατρίδα μας. Η κυβέρνηση λοιδορήθηκε γιατί υποστήριζε πως θα δημιουργούσε πλεόνασμα και δέχτηκε αρνητικά σχόλια ακόμη και όταν άρχισε η διαδικασία για τη διανομή του στους οικονομικά ασθενέστερους.

Διαψεύσθηκαν όσοι έκαναν κριτική. Οι πολίτες που έχουν τον πρώτο λόγο θα πρέπει να τιμήσουν τους υποψηφίους της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Σας δίνω το λόγο μου πως αν εκλεγώ η Ρόδος θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα επισκεφθώ», τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ και πρόσθεσε πως «Στην πατρίδα μας δεν αξίζει να είναι χώρα δεύτερης ταχύτητας». «Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρώπη τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

«Ο Ελληνας έχει στο γενετικό του κώδικα κουλτούρα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες. Αν τώρα δεν το δείξει, που οι ευρωεκλογές είναι ένα εθνικό στοίχημα, θα έχουμε χάσει πάρα πολλά σε ό,τι αφορά τις επόμενες γενιές», κατέληξε η κ. Βόζεμπεργκ.
Η προεκλογική της περιοδεία συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, με αμέσως επόμενη στάση την Αλεξανδρούπολη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου