Ρεπορτάζ

Ρόδιος δότης μυελού των οστών χάρισε ζωή σε 10χρονο παιδί από την Iσπανία!

Ζωή σε ένα 10χρονο παιδί από την Ισπανία, χάρισε ο Ρόδιος δότης μυελού των οστών Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη εν μέσω πανδημίας, ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να δώσει ελπίδα στον μικρό ασθενή που νόσησε από λευχαιμία.
Ο 28χρονος Ρόδιος, βρέθηκε συμβατός ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους δότες μυελού των οστών που είναι καταχωρισμένοι στη βάση δεδομένων και αμέσως δέχθηκε να μπει στη διαδικασία να δώσει μόσχευμα και να χαρίσει ζωή στο 10χρονο παιδί στην Ισπανία.
Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, έκανε όλη την απαραίτητη προετοιμασία αγόγγυστα, μετέβη στην Αθήνα για να δώσει αιμοποιητικά κύτταρα και τη Δευτέρα επέστρεψε στη Ρόδο, έχοντας χαρίσει ζωή σε ένα παιδί, για το οποίο ο 28χρονος Ηλίας από τη Ρόδο ήταν η τελευταία του ελπίδα να κρατηθεί στη ζωή.
Όποιος επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών, μπορεί να απευθυνθεί στο Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου ”Αγιος Εφραιμ”, στο τηλ. 2241360112. Ωράριο λειτουργίας: 8:30-13:30. Πρόεδρος: Φιλήμονας Νικολάου (https://www.facebook.com/agiosefraimrodou/) και στο Σύλλογο «Ροδαυγή» (Δ/κός σύλλογος παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών) που εδρεύει στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου