Αθλητικά

Το «ευχαριστώ» για τον Ημιμαραθώνιο Απολλώνων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την προηγούμενη Κυριακή 4 Μαρτίου χάρις στο τρίπτυχο αθλητές – εθελοντές – χορηγοί.

Με καλό καιρό και με τη συμμετοχή 106 αθλητών και αθλητριών στην εκκίνηση  από τον κεντρικό δρόμο των Απολλώνων οι δρομείς έτρεξαν σε μια απαιτητική αλλά και πανέμορφη διαδρομή 21 χιλιομέτρων  στην οποία τερμάτισαν οι 99, στην πλατεία των Απολλώνων περνώντας από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί και τον προφήτη Ηλία.

Το μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του αγώνα οφείλεται βέβαια στη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών.

Οι αθλητές τόλμησαν να τρέξουν στη νέα δύσκολη διαδρομή στον αγώνα που γίνεται στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου και με την παρουσία των εθελοντών και τη βοήθεια των χορηγών στο  πλάι των διοργανωτών, ο αγώνας, που έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων μεγάλων αποστάσεων της Ρόδου, οδηγήθηκε σε μια ακόμα επιτυχία.

Για πρώτη φορά δοκίμασαν να τρέξουν ημιμαραθώνιο πολλοί αθλητές όπως ήταν τα τέσσερα νεαρά παιδιά από τα Απόλλωνα και οι μαχητές του ‘Zongas teem’ αλλά και πολλοί ελεύθεροι ασκούμενοι.

Διοργανωτής του αγώνα ήταν η Νίκη Ρόδου με συνδιοργανωτές τον Δήμο της Ρόδου που πρόσφερε ένα λεωφορείο του ΡΟΔΑ, την κοινότητα Απολλώνων που πρόσφερε την κοινοτική αίθουσα Απολλώνων,  τον πολιτιστικό σύλλογο Απολλώνων ‘Νέοι Ορίζοντες’, τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών ‘οι Απολλωνιάτισσες’ και τον αθλητικό σύλλογο Απόλλων Απολλώνων που έδωσαν το μεγάλο κομμάτι της φιλοξενίας στον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα των απονομών μετά τον  τερματισμό.

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση:

«Παίρνοντας κατά χρονική σειρά το κομμάτι των εθελοντών να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε:

Το ΡΟΔΑ με την παραχώρηση του λεωφορείου που διευκόλυνε τους αθλητές στη μετάβαση τους στο χωριό των Απολλώνων και την αποχώρηση τους μετά τις απονομές.

Τους αστυνομικούς του τμήματος Σαλάκου που ήταν σε όλη τη διαδρομή μπροστά από τον πρώτο αθλητή διευκολύνοντας την άνετη πορεία του.

Μαζί με το περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας για πρώτη φορά συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πολλά οχήματα και με περισσότερους από 15 εθελοντές δίνοντας σιγουριά στους αθλητές, βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των αυτοκινήτων, καλύπτοντας τα ‘τυφλά’ σημεία στις διασταυρώσεις,  μεταφέροντας τους αθλητές που εγκατέλειψαν και βοηθώντας σε κάθε περίπτωση, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις καθαρού εθελοντισμού.

Γιατρός του αγώνα ήταν ο τεράστιος Χατζηνικόλας Νικόλας που έδωσε ρεσιτάλ επαγγελματισμού. Ο παιδίατρος που πάντα έτρεχε στον συγκεκριμένο αγώνα σαν αθλητής, αυτή την φορά ήταν με το φαρμακείο στην πλάτη και με το ποδήλατο του έκανε δυο φορές την διαδρομή γιατρεύοντας όπου  χρειάστηκε και βοηθώντας σε κάθε περίπτωση.

Οι κριτές του αγώνα από τον σύνδεσμο κριτών στίβου Δωδεκανήσων που συμμετέχουν πάντα εθελοντικά φρόντισαν για την εγκυρότητα του αγώνα με 6 κριτές και με σύντομη κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών κάθε κατηγορίας  που ήταν το ζητούμενο των απονομών.

Τις στάσεις ανεφοδιασμού για την τροφοδοσία των νερών κάλυψε κυρίως η οικογένεια του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου (παιδιά, αδέρφια και ανήψια) μαζί με πολύ καλούς φίλους.

Στον τερματισμό, στην αίθουσα των απονομών εθελοντές από τις ‘Απολλωνιάτισσες’ κυρίως αλλά και από τον πολιτιστικό ‘Νέοι Ορίζοντες’ και τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων” Απολλώνων’ φρόντισαν για τον μπουφέ και την καθιερωμένη πλέον στον αγώνα μακαρονάδα δίνοντας τον φιλόξενο Απολλωνιάτικο χαρακτήρα στους ‘μουσαφίρηδες’ που ήρθαν στο χωριό για τον αγώνα.

Μεγάλη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο είχε η ομάδα τριάθλου ‘ο Απόλλων’ που το έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες του. Αυτή τη φορά έδωσαν και άλλες δυο ομάδες το παρόν, ο ‘Ανταίος’ που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο και η ομάδα έκπληξη από τις μαχητικές τέχνες ‘Zongas teem, ΑΣ Αχιλλέας’.

Φέτος βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: ‘ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ’ παραδοσιακό εστιατόριο, ‘ARISTA’  σούπερ μάρκετ, ‘ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ’, ‘ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ’,  ‘ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ’ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ‘RONDA’,  ‘AROMA’ café, ‘BOWLING HALL’, ‘ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ’ κομμωτήριο, ‘ΠΑΡΑΓΚΑ’ μαγειροτεχνείο, ‘ΓΙΑΡΕΝΗΣ’ εστιατόριο, ‘ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’  τοπικά είδη, ‘GEM TRAVEL’, ‘ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ’ λογιστικό γραφείο, ‘ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ’, ‘ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ’ ιχθυοπωλείο,  ‘GONDOLA’ πιτσαρία, ‘VARGAS sport’, ‘PRINT FACTORY’, ‘ΒΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ’ κηποτέχνης, ‘ELAFOS HOTEL’, ‘ΤΡΟΠΑΙΟΝ’ κύπελλα – μετάλλια, σούπερ μάρκετ ‘ΦΛΕΒΑΡΗΣ’.

Στον αγώνα αλλά και στις απονομές έδωσαν το «παρών»:

Από την περιφέρεια ο περριφερειακός σύμβουλος κύριος Δημήτρης Τσοπανάκης. Από τον Δήμο της Ρόδου ο χωροταξικός αντιδήμαρχος κύριος Πάλλας Αγαπητός. Από την κοινότητα Απολλώνων  όλο το κοινοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της κοινότητας κύριο Πιπέρη Βασίλη και τους κοινοτικούς συμβούλους κύριους Λαγογιάννη Μάκη και Πίσσα Σάββα αλλά και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κύριο Τσιγάρο Γιάννη. Απο την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσων  ο πρόεδρος κύριος Ζήκας Βασίλης και ο ταμίας κύριος Ράμμος Σπύρος αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος κύριος Διακονικόλας Σάββας. Τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Νέοι Ορίζοντες’ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του κύριος Κυριαζάκος Μανώλης, τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων’ Απολλώνων  αλλά και το ΡΟΔΑ ο κύριος Καραμανώλης Φώτης ενώ οι Απολλωνιάτισσες ήταν εκεί με μεγάλη ομάδα. Τη διοργανώτρια ‘Νίκη’ Ρόδου εκπροσώπησε η πρόεδρος της, Ελευθερίου Ανδρομάχη που έτρεξε και τον αγώνα σαν αθλήτρια».

Επόμενο ραντεβού για τον 12ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου την Κυριακή 3 Μαρτίου του 2019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου