Αθώα υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η κ. Αναστασία Σταματίου, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής του Δήμου Ρόδου.
Εφέρετο συγκεκριμένα ότι τον Φεβρουάριου του 2013 υπεξήγαγε τα βιβλία των πρακτικών και τα μπλοκ είσπραξης προσφορών, επιχορηγήσεων και συνδρομών των μελών για την περίοδο 2012-2013 αρνούμενη να τα καταστήσει προσβάσιμα στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ακόμη και μετά την παραίτηση του τελευταίου εν συνόλω.
Η συνήγορος υπεράσπισής της κ. Κάντια Πολυχρόνη, σε αυτοτελείς ισχυρισμούς της προς το δικαστήριο τόνισε ότι ο Σύλλογος αποτελεί σωματείο ιδιωτικού δικαίου και ότι δεν ανήκει στον Δήμο Ρόδου, όπως εσφαλμένα αποδόθηκε στο κατηγορητήριο.
Κατέστησε επίσης σαφές ότι η κατηγορούμενη δεν είχε ποτέ την ιδιότητα της υπαλλήλου και εργαζόταν εθελοντικά με μοναδικό σκοπό την προστασία των αδέσποτων ζώων χωρίς να της έχει ανατεθεί ποτέ η άσκηση δημόσιας υπηρεσίας.
Οι μάρτυρες εξάλλου εξήραν την κατηγορούμενη για την προσφορά της τονίζοντας ότι η διαφωνία προέκυψε διότι ήταν συγκεντρωτική στην άσκηση των καθηκόντων της ως προέδρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ