Τοπικές Ειδήσεις

Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη

Σε εκτενή ενημέρωση για θέματα των αρμοδιοτήτων του, προέβη χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου – Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Φλεβάρης. Διαβεβαίωσε μάλιστα, πως οι έλεγχοι στην αγορά συνεχίζονται κανονικά για τυχόν παραβάσεις αλλά και για τις τιμές των καυσίμων.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου των εορτών, τα κλιμάκια των υπηρεσιών μας από την διεύθυνση Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου, διενεργούσαν συνεχείς ελέγχους προκειμένου να έχουμε παρουσία και εποπτεία στην αγορά.
Οι έλεγχοι δεν σταματούν φυσικά και κυρίως, για τυχόν ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Και δεν μιλάμε μόνον για πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά γενικότερα για επιχειρήσεις. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται –και ενόψει της προετοιμασίας της νέας τουριστικής περιόδου», είπε ο κ. Φλεβάρης.
Αναφερόμενος σε θέματα τιμών αγοράς, είπε πως κινήθηκε σε καλά επίπεδα στα Δωδεκάνησα αφού το γιορτινό τραπέζι ήταν προσιτό σε σχέση με άλλες χρονιές χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις.
«Πιστεύω πως η οικονομία θα ξεκινήσει να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης με βάση και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουμε μια ευρεία συνάντηση με όλους τους φορείς που έχουν σχέση με θέματα Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για να συζητήσουμε το ωράριο εργασίας για την θερινή περίοδο και μια σειρά ζητημάτων λαϊκών αγορών», όπως είπε.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για τις επεμβάσεις που προγραμματίζονται στο δικαστικό μέγαρο καθώς επίσης και με την νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου.
Δεσμεύτηκε παράλληλα, ότι η ΠΝΑι θα προσπαθήσει να συνδράμει στην γραφειοκρατική περαίωση κάποιων υποθέσεων σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για να γίνει πιο λειτουργικό το κράτος και η εξυπηρέτηση του πολίτη.
«Η δική μας παρέμβαση ως φορέας, αφορά συγκεκριμένα την διευκόλυνση υποβολής δικαιολογητικών στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλη γραφειοκρατία για μια σειρά από αιτήματα όπως το γνήσιο της υπογραφής, η διαγραφή ενός ασφαλισμένου από έναν φορέα κ.λπ. Αυτά δεν έχουν κόστος και οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου