Ρεπορτάζ

Ηλεκτρονική απάτη εις βάρος ροδίτικης εταιρείας εμπορίας τροφίμων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μετά την υποβολή μήνυσης έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, που θα ανατεθεί στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό άγνωστων δραστών που εξαπάτησαν με ιδιαίτερα τεχνάσματα τους εκπροσώπους ροδίτικης εταιρείας εμπορίας τροφίμων η οποία επιχείρησε να επενδύσει στην αγορά μηχανημάτων παραγωγής σοκολάτας.
Η εταιρεία αποφάσισε συγκεκριμένα να αγοράσει μηχανήματα παραγωγής σοκολάτας από αλλοδαπή εταιρεία, εδρεύουσα στην Κίνα προς διευκόλυνση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας επικοινωνώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που τους είχαν δοθεί.
Εν συνεχεία, όμως, διαπιστώθηκε παραβίαση αμφότερων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις οποίες επικοινωνούσαν οι εκπρόσωποί της μέσω της παρέμβασης τρίτων, άγνωστων σε αυτούς δραστών, οι οποίοι με δόλιες ενέργειες απέκρυπταν τα μηνύματά τους από τους γνήσιους παραλήπτες και απαντούσαν, υποκρινόμενοι εκείνους.
Η παραβίαση, συνιστάμενη στην μεταβολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, δεν ήτο εφικτό να καταστεί αντιληπτή από εκείνους, δεδομένου ότι σε αμφότερες τις περιπτώσεις ήταν όλως δυσδιάκριτη, φέρουσα προφανείς ομοιότητες με την προηγούμενη διεύθυνση.
Αποτέλεσμα της όλως παράνομης αυτής ενέργειας ήταν η ιδιοποίηση από τους δράστες των αποσταλθέντων απο τους Ροδίτες εμβασμάτων σε υποδεικνυόμενους λογαριασμούς σε τράπεζες της Αγγλίας για τις ως άνω αγορές, η άμεση ανάλωσή τους ώστε να μην είναι εφικτή η επιστροφή των χρηματικών ποσών και ευθύς αμέσως η ολοσχερής εξαφάνισή τους, ώστε να μην μπορέσουν να τους εντοπίσουν.
Κατεβλήθη το συνολικό ποσό των 13.000 €.
Μετά την εξόφληση του συνολικού τιμήματος, δεν υπήρξε ανταπόκριση, επικοινωνία ή ενημέρωση για την αποστολή του εξοπλισμού. Κάθε προσπάθεια προς επικοινωνία απέβαινε ατελέσφορη, με αποτέλεσμα να εγερθούν σοβαρές υπόνοιες περί αναξιοπιστίας της ως προς την εκπλήρωση της συμβατικής της υποχρέωσης αλλά κυρίως ως προς το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν και κατά τα φαινόμενα, είχε ιδιοποιηθεί.
Έτι περαιτέρω, στις 3 Μαϊου 2018 η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι διαπιστώθηκε απόκλιση ανάμεσα στο όνομα δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο έγινε η κατάθεση και του ονόματος δικαιούχου που τους είχε δοθεί από την εταιρεία.
Οι Ροδίτες έσπευσαν να ελέγξουν το σύνολο της αλληλογραφίας με την εταιρεία και διαπιστώθηκε, ότι νόμιζαν ότι μιλούσαν με την εταιρεία ενώ στην πραγματικότητα είχαν επικοινωνία με τους ίδιους τους εγκληματίες.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Χρύση Χρυσοχού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου