Παραδόθηκαν σήμερα στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου το
1) Διαγνωστικό Ψηφιακό Μικροσκόπιο υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, με δυνατότητα φωτογράφισης και σύνδεσης μέσω διαδικτύου με άλλα εργαστήρια και κέντρα αναφοράς τόσο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού για ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων επί των αποτελεσμάτων των δειγμάτων.
2) Επικαλυπτικό Μηχάνημα για την ρομποτική χρώση των δειγμάτων και πλακιδίων, και την καλύτερη προετοιμασία τους , χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση,ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα λάθους στη διάγνωση.
3) Πάγκος κοπής-επεξεργασίας των ιστολογικών δειγμάτων το οποίο έχει ειδικό σύστημα εξουδετέρωσης των βλαβερών τοξικών ουσιών και αερίων,προστατεύοντας έτσι το προσωπικό το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο κατά τη διενέργεια των εξετάσεων και βιοψίας των ιστών.
Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανήλθε στα 46.376 ευρώ.
Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν η Διοικήτρια του Γενικού Νοσκομείου Ρόδου κα Κατερίνα Χατζηστρατή, ο Αρχίατρος κ.Νικήτας Μοσχος,ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ “η Ρόδος για τη Ζωή” κ.Σάββας Σαββαΐδης όπως επίσης και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του τμήματος.Παρόντες επίσης ήταν και τα μέλη του ΔΣ της ΑΜΚΕ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Νάντα Ροχάνη και η υπεύθυνη διαχείρισης Φράνσις Νιοτή.
Η αναβάθμιση που έγινε με την αγορά από την ΑΜΚΕ των συγκεκριμένων μηχανημάτων, συγχρόνως με αυτήν που γίνεται από το ΓΝΡ, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διενέργεια σχεδόν όλων των ιστολογικών εξετάσεων στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του νοσοκομείου μας, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών στους ασθενείς με τη γρήγορη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η 8η κατά σειρά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εφέτος, ήταν η μαζικότερη σε συμμετοχή ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Το ξεκίνημα της πρώτης εκδήλωσης έγινε στις 10 Οκτωβρίου του 2010. Έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο.Ειδικότερα έχουν δωρηθεί και χρησιμοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου τα παρακάτω μηχανήματα:
2010 Δερματοσκόπιο.
2011 Χειρουργικός εξοπλισμός προστατεκτομής.
2012 Υστεροσκόπιο
2013 Κολονοσκόπιο
2014 Ρινολαρυγγοσκόπιο
2015 Υπερηχοτομογράφος μαστού
2016 Αναβάθμιση Ακτινολογικού τμήματος
2017 Αναβάθμιση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου με την αγορά τριών μηχανημάτων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ