ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συναγερμός στη Θηροφυλακή για τον φονιά των ελαφιών!

Δαμιανός Αθανασίου 2 λεπτά ανάγνωση
ελάφια νεκρά

Μεγάλη επι­χεί­ρηση στήθηκε το από­γευμα της Κυρια­κής από την Θηρο­φυ­λακή για τον εντο­πι­σμό και τη σύλληψη του ανι­σόρ­ρο­που, που έχει απο­δε­κα­τί­σει ένα ολό­κληρο κοπάδι από ελάφια στην περιοχή μεταξύ Μαρι­τσών και Πεβε­ρά­νιου.

Πιο συγκε­κρι­μένα κάτοι­κος της περιο­χής ενη­μέ­ρωσε της Θηρο­φυ­λακή ότι σε δασώδη περιοχή των Μαρι­τσών ακού­στηκε πυρο­βο­λι­σμός από τυφέκιο (απο­κλεί­ο­ντας το ενδε­χό­μενο να επρό­κειτο για κυνη­γε­τική καρα­μπίνα εξαι­τίας του ιδιαί­τε­ρου κρότου) και εν συνε­χεία πέρασε σε μικρή από­σταση από τον ίδιο τρέ­χο­ντας ένα τραυ­μα­τι­σμένο ελάφι.

Πιθα­νο­λο­γή­θηκε σφόδρα ότι πρό­κει­ται για τον ίδιο δράστη, ενώ από τις έρευνες των θηρο­φυ­λά­κων δεν βρέθηκε το άτυχο ζώο αλλά και ο δράστης αν και σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες υπάρ­χουν ήδη ισχυρές ενδεί­ξεις γύρω από την ταυ­τό­τητά του.

Όπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», μέχρι στιγμής οι θηρο­φύ­λα­κες έχουν συλ­λέ­ξει 19 νεκρά ελάφια, εκ των οποίων τα 4 βρέ­θη­καν νεκρά την περίοδο των εορτών των Χρι­στου­γέν­νων.

Οι Θηρο­φύ­λα­κες δεν έχουν ακόμη εντο­πί­σει 4 ελάφια από το ίδιο κοπάδι και θεωρούν ότι κι αυτά έχουν σκο­τω­θεί.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες και τον ακτι­νο­σκο­πικό και ιατρο­δι­κα­στικό έλεγχο των νεκρών ελαφιών με την συν­δρομή των κτη­νιά­τρων κ.κ. Πανα­γιώτη Μαριέ και Κυριά­κου Περ­σιάνη αλλά και του ιατρο­δι­κα­στή κ. Π. Κοτρό­τσου, δια­πι­στώ­θηκε ότι όλα σχεδόν φέρουν δια­μπερή τραύ­ματα από πυρο­βόλο όπλο (πιθα­νο­λο­γεί­ται σφόδρα ότι δεν έχει γίνει χρήση κυνη­γε­τι­κής καρα­μπί­νας) μεταξύ του θώρακα και το λαιμού τους.

Το γεγονός αυτό σε συν­δυα­σμό με το ό,τι από τους μέχρι τώρα ελέγ­χους δεν έχει βρεθεί βλήμα από όπλο έχει οδη­γή­σει τους Θηρο­φύ­λα­κες στην δια­πί­στωση ότι ο δράστης έχει άριστες σκο­πευ­τι­κές ικα­νό­τη­τες και σκο­τώ­νει τα ελάφια όχι για να καλύψει τις δια­τρο­φι­κές του ανάγκες αλλά τα δολο­φο­νικά του ένστι­κτα.

Σημειώ­νε­ται ότι στην συγκε­κρι­μένη περιοχή δεν έχουν υπάρξει δια­μαρ­τυ­ρίες για κατα­στροφή γεωρ­γι­κών καλ­λιερ­γειών από τα ελάφια ή δια­μαρ­τυ­ρίες από βοσκούς, με απο­τέ­λε­σμα να πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι ο δράστης είναι διε­στραμ­μέ­νος.

Κυνηγοί τονί­ζουν μάλιστα ότι το συγκε­κρι­μένο κοπάδι ήταν ουσια­στικά εξη­με­ρω­μένο και τα ζώα δεν ετρέ­πο­ντο σε φυγή όταν τα πλη­σί­α­ζαν άνθρω­ποι.

Η Θηρο­φυ­λακή κάνει έκκληση σε όποιον γνω­ρί­ζει οτι­δή­ποτε για τον δράστη να επι­κοι­νω­νή­σει άμεσα στο τηλέ­φωνο 6940267975.

Επίσης το Δ.Σ του Κυνη­γε­τι­κού Συλ­λό­γου, επι­κή­ρυξε τον δράστη με 5.000 ευρώ, σε όποιον δώσει συγκε­κρι­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρίες στην Θηρο­φυ­λακή, οι οποίες  θα οδη­γή­σουν στον εντο­πι­σμό και τη σύλληψή του.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.