Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Δημαρχείο σπουδαστών από τις ΗΠΑ

Επίσκεψη στο Δήμο Ρόδου πραγματοποίησε πολυμελής ομάδα φοιτητών από τις ΗΠΑ με επικεφαλής τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ κ. Ηλία Τομάζο.
Λόγω απουσίας του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο κ. Τομάζος και οι σπουδαστές συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Διακοσταματίου.
Ο κ Διακοσταματίου εξήγησε πως διετέλεσε πριν λίγα χρόνια δήμαρχος Αφάντου.
«Αναπληρώνω τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο που απουσιάζει από τη Ρόδο. Έχετε την ευκαιρία να είστε κοντά σε ένα σπουδαίο άνθρωπο που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνικό τρόπο ζωής αλλά και τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
«Είναι χαρά να βρισκόμαστε και πάλι στη Ρόδο. Οι σπουδαστές είναι στο νησί εδώ και επτά ημέρες και το έχουν αγαπήσει. Θα μείνουν ακόμη λίγες ημέρες και μετά θα φύγουν. Θα ακολουθήσει εκδρομή εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Αθήνα. Όλοι οι σπουδαστές αναχωρούν από τη Ρόδο με τις καλύτερες αναμνήσεις. Καταλαβαίνουν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μας. Φεύγουν εντυπωσιασμένοι. Νιώθω πάντα χαρά και ευγνωμοσύνη όταν έρχομαι. Το αναφέρω αυτό γιατί όλοι οι δήμαρχοι από την εποχή της θητείας του αείμνηστου Δημήτρη Βενετοκλή έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειές μας. Δέχονται τους φοιτητές από την Αμερική. Δεν το λέω επειδή είμαι Ροδίτης. Σε άλλα κράτη οι σπουδαστές δεν βρίσκουν ανοικτές πόρτες», δήλωσε ο κ. Ηλίας Τομάζος.
Ο κ. Τομάζος ευχαρίστησε τον κ. Διακοσταματίου για τις δράσεις που υλοποίησε όταν ήταν δήμαρχος Αφάντου και του παρέδωσε έντυπο για τις δράσεις του Παρροδιακού Συλλόγου στο Κονέκτικατ προκειμένου να το παραδώσει στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Πριν λίγες ημέρες οι σπουδαστές είχαν επισκεφθεί τον  αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη για να ενημερωθούν σε θέματα ενέργειας, βιομηχανίας και φυσικών πόρων και να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος.
Ο κ. Φλεβάρης ενημέρωσε τους φοιτητές ότι είχε τη χαρά να συμμετέχει ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με τη Δημοτική Παράταξη του κ. Γ. Χατζημάρκου στην τελετή βράβευσης του κ. Τομάζου για το έργο του και την σημασία των δράσεων της «Παιδείας», του οργανισμού που δημιούργησε στην Αμερική.

Όπως τονίστηκε και στην τελετή βράβευσης του κ. Ηλία Τομάζου ο κ. Νικόλαος Γιούνις που κατάγεται από τη Λακωνία και δραστηριοποιείται στην Αμερική, επιχορήγησε την προσπάθεια ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού στον κόσμο, με το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου