Τοπικές Ειδήσεις

«Ενίσχυση και αναδιάρθρωση των βάσεων του ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο για τις αεροδιακομιδές»

«Αποτελεί αναγκαιότητα η αναδιάρθρωση της λειτουργίας των βάσεων του ΕΚΑΒ σε Σύρο και Ρόδο, αφού ένα μεγάλο μέρος των αεροδιακομιδών γίνεται από τις νησιωτικές περιοχές», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με το οποίο δημιουργείται Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε την ενίσχυση των δύο βάσεων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο και Σύρο με πτητικά μέσα και προσωπικό.

Τόνισε ότι το ιπτάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ που συνοδεύει ένα ασθενή από τη Ρόδο προς την Αθήνα, πολλές φορές παραμένει εκεί, αφού υπάρχουν δυσκολίες για την επιστροφή του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά.

Για αυτό και υπάρχει η άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των βάσεων του ΕΚΑΒ σε Σύρο και Ρόδο, αλλά και η επιχειρησιακή αναβάθμιση αυτών των βάσεω

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου