Ρεπορτάζ

3 Ροδίτες καταδικάστηκαν για απάτη επί Δικαστηρίω

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, τρεις Ροδίτες, που κρίθηκαν ένοχοι, με ελαφρυντικό, για απάτη επί Δικαστηρίω με περιουσιακή βλάβη άνω των 120.000 ευρώ, μετά από μήνυση συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί, από το ίδιο δικαστήριο, μετά από αναίρεση αθωωτικής απόφασης, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση απατηλής χρησικτησίας!
Το δικαστήριο έπαυσε εξάλλου την δίωξη εις βάρος ακόμη δύο κατηγορούμενων στην υπόθεση που εξετάστηκε χθες λόγω θανάτου.
Οι πέντε Ροδίτες, προκάλεσαν την δίωξη του συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος τους καταμήνυσε.
Πιο συγκεκριμένα μετά από ενέργειες των 5 Ροδιτών επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε δύο κατοίκους της Ρόδου, που κρίθηκαν ένοχοι, με ελαφρυντικά, απάτης επί Δικαστηρίω, που το συνολικό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 73.000 ευρώ, καθώς φέρονται να άσκησαν απατηλή αγωγή χρησικτησίας σε ακίνητο.
Αθώος είχε κριθεί πρωτοδίκως στην ίδια υπόθεση ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο που είχε χρησιδεσπώσει συγκατηγορούμενός του. Κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως ασκήθηκε αναίρεση, που ευδοκίμησε ενώπιον του Αρείου Πάγου και η δίκη επαναλήφθηκε. Στη νέα δίκη του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 40 μηνών με 3ετή αναστολή.
Εν πάση περιπτώσει, 4 εκ των μηνυτών του συνταξιούχου αστυνομικού, που παρέστη χθες στη νέα δίκη ως πολιτικώς ενάγων, κρίθηκαν ένοχοι για το ό,τι σε δικάσιμο την 4η Ιουνίου 2008 ενώπιον του Ειρηνοδικείου σε συζήτηση αιτήσεώς τους κατά του ίδιου με την οποία ζήτησαν να αναγνωριστούν προσωρινά νομείς του ακινήτου επικαλέστηκαν ως μάρτυρα τον πέμπτο ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ψευδώς ότι ο δικαιοπάροχός τους είναι το ίδιο πρόσωπο με τον αρχικό τιτλούχο του ακινήτου, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει το δικαστήριο και να εκδοθεί σχετική απόφαση, που τους αναγνώρισε προσωρινούς νομείς.
Ακολούθησε την 21η Μαΐου 2009 η εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, στην οποία προσκόμισαν την ως άνω μαρτυρική κατάθεση, που κρίθηκε ψευδής και μια βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του δημάρχου Ιαλυσού, η οποία ομοίως κρίθηκε ψευδής κατά περιεχόμενο.
Το δικαστήριο απέρριψε μάλιστα τις αγωγές τους κατά ένα μέρος ως απαράδεκτες και διέταξε την επανάληψη της συζήτησης για να προσκομιστούν ουσιώδη έγγραφα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης παρέστη ο δικηγόρος κ. Πέτρος Τσούλος και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Γ. Χαρίτος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου