ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Παιδική HELMEPA» γιορτάζει 27 χρόνια λειτουργίας!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
761
Μέγεθος γραμμάτων

Το Πρό­γραμ­μα «Παι­δι­κή HELMEPA» κλεί­νει αύριο, 10 Νο­εμ­βρί­ου 2020, τα 27 χρό­νια λει­τουρ­γί­ας του. Η ιδέα για τη δη­μιουρ­γία του Προ­γράμ­μα­τος προ­ήλ­θε από την αξιο­λό­γη­ση των ερω­τη­μα­το­λο­γί­ων που συ­μπλή­ρω­σαν πε­ρί­που 150.000 μα­θη­τές, που επι­σκέ­φτη­καν τις πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κές εκ­θέ­σεις της HELMEPA την πε­ρί­ο­δο 1983-1992, σε Ατ­τι­κή και πε­ρι­φέ­ρεια. Μετά την ενη­μέ­ρω­ση τους για τη ση­μα­σία του θα­λάσ­σιου πε­ρι­βάλ­λο­ντος και τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει – σύμ­φω­να με τις απα­ντή­σεις τους – τα παι­διά ηλι­κί­ας 6-13 ετών έδει­χναν ιδιαί­τε­ρη ευαι­σθη­σία στο πε­ρι­βάλ­λον και επι­θυ­μού­σαν να ανα­λά­βουν ενερ­γό ρόλο στην προ­στα­σία του.

 

Λαμ­βά­νο­ντας υπόψη την επι­θυ­μία των παι­διών, η HELMEPA προ­χώ­ρη­σε στη δη­μιουρ­γία της Παι­δι­κής HELMEPA, ενός εθε­λο­ντι­κού, πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κού προ­γράμ­μα­τος για μα­θη­τές Πρω­το­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης, με την έγκρι­ση του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των. Μέχρι σή­με­ρα, 123.500 πε­ρί­που παι­διά, 1.576 σχο­λεί­ων με την εθε­λο­ντι­κή κα­θο­δή­γη­ση των 4.208 εκ­παι­δευ­τι­κών τους, έχουν πραγ­μα­το­ποι­ή­σει 37.300 πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κές δρά­σεις σε όλη τη χώρα και έχουν γίνει φο­ρείς πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κών μη­νυ­μά­των στις το­πι­κές τους κοι­νω­νί­ες.

 

Τη φε­τι­νή σχο­λι­κή χρο­νιά, το Πρό­γραμ­μα «Παι­δι­κή HELMEPA» έχει τίτλο «Η φίλη μας η θά­λασ­σα» και στόχο έχει να ανα­δεί­ξει την αλ­λη­λε­πί­δρα­ση με­τα­ξύ αν­θρώ­που και θά­λασ­σας, να ενι­σχύ­σει τη γνώση της εκ­παι­δευ­τι­κής κοι­νό­τη­τας για τους ωκε­α­νούς και να την εν­θαρ­ρύ­νει να ανα­λά­βει ενερ­γό ρόλο στις πα­γκό­σμιες προ­σπά­θειες για την επί­τευ­ξη του Στό­χου 14: «Ζωή κάτω από την επι­φά­νεια της Θά­λασ­σας», της Agenda 2030 των Ηνω­μέ­νων Εθνών για τη Βιώ­σι­μη Ανά­πτυ­ξη.

 

Η συμ­με­το­χή έχει φτά­σει ήδη τους 305 εκ­παι­δευ­τι­κούς και 4.615 παι­διά, 145 Δη­μο­τι­κών Σχο­λεί­ων και Νη­πια­γω­γεί­ων της χώρας, ενώ δε­κτές θα γί­νο­νται ακόμα αι­τή­σεις στην ιστο­σε­λί­δα του προ­γράμ­μα­τος https://helmepajunior.wordpress.com/, μέχρι τη συ­μπλή­ρω­ση του ορίου των 6.000 παι­διών.

 

Όλοι μας στη HELMEPA εκ­φρά­ζου­με τις ευ­χα­ρι­στί­ες μας στους εθε­λο­ντές εκ­παι­δευ­τι­κούς του Προ­γράμ­μα­τος που το αγκά­λια­σαν όλα αυτά τα χρό­νια, αλλά και στα παι­διά για την ευαι­σθη­σία και την προ­σπά­θειά τους να προ­στα­τέ­ψουν το πε­ρι­βάλ­λον της πα­τρί­δας μας, χα­ρί­ζο­ντας σε όλους μας αι­σιο­δο­ξία για ένα κα­λύ­τε­ρο μέλ­λον!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.