Αθώα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων μια ημεδαπή που διατηρούσε ξενοδοχειακή επιχείρηση και βιοτεχνία μπαχαρικών στο νησί της Ρόδου, από το έτος 2004 έως και τον Οκτώβριο του έτους 2015, η οποία κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη πλημμεληματικής ρευματοκλοπής και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από έλεγχο εκδόθηκε λογαριασμός κατανάλωσης ρεύματος ύψους 62.632 ευρώ, ως αποτέλεσμα ρευματοκλοπής. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. την 17-06-2015 διαπιστώθηκαν ευρήματα παραβίασης του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ποσότητα της διαφυγούσας ενέργειας ανήρχετο σε 238.560 kwh, ενώ η χρεωστική διαφορά που προέκυψε ήταν ύψους 45.857,88 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ευκαιρία να αντιλέξει στον έλεγχο που διενεργήθηκε ερήμην της στο ρολόι της επιχείρησης της και τονίζοντας ότι οι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησής της, ήταν χαμηλοί καθώς μειώθηκε ραγδαία το εύρος των εργασιών της από τα τέλη του έτους 2008.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διέπραξε το αδίκημα για το οποίο κατηγορήθηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ