Για την 9η Δεκεμβρίου 2019 διεκόπη χθες η δίκη τριών κατοίκων της Καρπάθου που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα χρημάτων που είχαν υπεξαιρεθεί από τράπεζες της αλλοδαπής με παρεμβολές στα συστήματα ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων τα οποία κατέληξαν σε λογαριασμούς τους για την αποπληρωμή ανύπαρκτων επενδύσεων.
Οι τρεις Καρπάθιοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία από την οποία το περιουσιακό όφελος και η προκληθείσα ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, της συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου πιθανολογείται ότι θα εκδοθεί την ίδια ημέρα.
Χθες, με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Δήμος Μουτάφης υπέβαλαν αυτοτελή ισχυριμό και ένσταση για την παραγραφή του αδικήματος, κάνοντας χρήση νομικής πληροφορίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου από το οποίο προκύπτει ότι η καταγγελλόμενη πλαστογραφία έχει υποπέσει σε τριετή παραγραφή, ως πλημμέλημα, στην Ιταλία.
Το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση και δίκασε την υπόθεση στην ουσία της.
Και οι δύο παρόντες κατηγορούμενοι, σε λογαριασμούς των οποίων εμβάστηκαν χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από λογαριασμούς τραπεζών της αλλοδαπής με ιδιαίτερα τεχνάσματα, υποστήριξαν απολογούμενοι ότι μέλη κυκλώματος τούς προσέγγισαν πείθοντάς τους ότι επρόκειτο να επενδύσουν σε ακίνητά τους και υπέγραψαν προς τούτο σχετικά συμφωνητικά και ότι μετά την κατάθεση των χρημάτων για την αιτία αυτή, τα ανεκάλεσαν και ζήτησαν επιτακτικώς την επιστροφή τους, εξαπολύοντας και απειλές εις βάρος των ίδιων και μελών των οικογενειών τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ