Η Τουρκία αντέδρασε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών στην 48ωρη άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει απογοήτευση και υπενθυμίζει τους Τούρκους που αποτέλεσαν στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης και βρήκαν φρικτό θάνατο.

«Μάθαμε με μεγάλη μας απογοήτευση, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος για δύο ημέρες».

 

Press Release regarding the release of Dimitris Kufodinas, a convicted member of 17 November terrorist organization http://www.mfa.gov.tr/no_-344_-17-kasim-teror-orgutu-mensubu-hukumlu-dimitris-kufodinasin-cezaevinden-cikmasina-izin-verilmesi-hk_en.en.mfa 

From Rep. of Turkey Ministry of Foreign Affairs

mfa.gov.tr

«Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε, πως σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή των διπλωματών μας κατ’ επανάληψη, δόθηκε η δυνατότητα μίας τέτοιας συμφωνίας. Δείχνοντας ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτό τον τρόπο είναι ένδειξη μη σεβασμού στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, έντονη δυσσαρέσκεια είχαν εκφράσει μέσω twitter, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ και η Βρετανίδα ομόλογός του, Κέιτ Σμίθ.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ