Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της κας Νίκης Μηταρέα με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά» που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.), στα πλαίσια των δράσεων τους για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο. Το βιβλίο παρουσίασαν ο κος Βασίλης Καλίδης, σεφ, ο κος Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και η κα Εύη Χατζησταματίου, οινολόγος- διευθύντρια παραγωγής της εταιρείας CAIR Α.Ε.. Την παρουσίαση συντόνισε η κα Φαίδρα Σπανού, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, επίσης, τα βασικά σημεία του Δικτύου AEGEANCUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και τη δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών, από την κα Μαριτάνα Αλακιώτου-Ανθοπούλου, Γραμματέα του ΔΣ της ΔΕΤΑΠ.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» – Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ