Ειδήσεις

«Εθελοντισμός»… η “μαύρη” εργασία στους Ο.Τ.Α.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” για την τεράστια έλλειψη προσωπικού, που παρατηρείται στις Υπηρεσίες αιχμής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και «την συντονισμένη μεθόδευση κυβέρνησης και αιρετών να υποκαταστήσουν το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (Δίμηνα, Κοινωφελής Εργασία, Μ.Κ.Ο., ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ.λπ.)» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, πως αιρετοί, προκειμένου να καλύψουν ελλείψεις σε προσωπικό, “παίρνουν” προσωπικό, χαρακτηρίζοντάς το «εθελοντές».
«Νέο “φρούτο” πλέον στις ξεχειλωμένες εργασιακές σχέσεις είναι η δήθεν “εθελοντική εργασία”, που ουσιαστικά υποκρύπτει “μαύρη και ανασφάλιστη εργασία”!!!

Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως πλήθος αιρετών προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού στις θεσμοθετημένες Υπηρεσίες των Δήμων βάζοντας από την “πίσω πόρτα” δήθεν “εθελοντές”. Ενέργεια φανερά μη νόμιμη και τελικά επικίνδυνη για τους ίδιους τους Δημότες!!! Σημειώνεται, ότι κίνδυνο διατρέχουν και οι Διοικήσεις των Δήμων, σε περίπτωση, που είτε σημειωθεί κάποιο ατύχημα είτε τελεστεί κάποια παράνομη πράξη εκ μέρους των “εθελοντών”» συμπληρώνει η ίδια ανακοίνωση.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το με αριθμ. πρωτ.: 26129/10-7-2012 απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχετικό ερώτημα, όπου ξεκαθαρίζει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχει την δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου οι Ο.Τ.Α. απαγορεύεται να δέχονται την παροχή εθελοντικής εργασίας στις οργανωμένες υπηρεσίες τους.

«Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια “μαύρης εργασίας”, με το πρόσχημα του εθελοντισμού, διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κρούσματα “μαύρης” ουσιαστικά εργασίας σε οργανωμένες υπηρεσίες οι Σύλλογοι-Μέλη θα πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα στις Διοικήσεις των Δήμων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να καταγγέλλουν το περιστατικό στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο Ι.Κ.Α. και στις Διευθύνσεις Υγιεινής της Περιφέρειας όταν αφορά Υπηρεσίες όπου παρέχονται υπηρεσίες Υγειονομικού ενδιαφέροντος» προστίθεται.

epoli.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου