Ειδήσεις

Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο Δήμο Ρόδου, προκειμένου περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί από 1η Οκτωβρίου 2017 έως 20 Δεκεμβρίου του 2017, ο “Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές ”.

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου και του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “Ανταποδοτική ανακύκλωση ” και εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως 20 Δεκεμβρίου του 2017, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες του νησιού, ανακυκλώνοντας άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι ο “Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, τελεί υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου & του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Από 1 Οκτωβρίου 2017 έως 20 Δεκεμβρίου 2017, τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, είναι τοποθετημένα και λειτουργούν στις ακόλουθες περιοχές:
1) Πλατεία Ψαροπούλας
2) Πύλη Αρνάλδου
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίες.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες πανελλαδικά και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.

Tα ΔΩΡΑ – ΕΠΑΘΛΑ που θα δοθούν σ΄ όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων που θα πρωτεύσουν πανελλαδικά είναι:

1ο Δώρο – Έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι (με επίσκεψη στο Χωριό του Αϊ-Βασίλη) & ένα Τablet
2ο Δώρο – Έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο & ένα Smartwatch
3ο Δώρο – Έπαθλο: Ένα Ποδήλατο & μία Action Camera

Στην περίπτωση που το 1ο ή 2ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό Σχολείο, τότε τα ΔΩΡΑ-ΕΠΑΘΛΑ θα είναι:

1ο Δώρο – Έπαθλο: Είκοσι (20) ημερήσιες εισόδους σε Fun Park της Αττικής και ένα (1) Tablet, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

2ο Δώρο – Έπαθλο: Μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας και Παιχνιδιού “The Ranch” στην ορεινή Κορινθία & μία (1) επίσκεψη στο “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο” και ένα (1) Smartwatch, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

Ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και τους μαθητές, τονίζοντας ότι «το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας». Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, από 1 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2017, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας… ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου