Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας επισημάνω τη δυσμενή κατάσταση στην όπου έχουν περιέλθει τα σχολεία της Λέρου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Όλες οι τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων υπολειτουργούν. Βασικές ειδικότητες απουσιάζουν και αμέτρητες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί. Το άγχος εντείνεται ακόμα περισσότερο για τους τελειόφοιτους, που καρδιοχτυπούν καθημερινά μήπως δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και οι κόποι τόσων χρόνων αποβούν άκαρπες.

Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, αυτό της παιδείας, στερείται σε μικρούς και μεγάλους μαθητές, ενώ παράλληλα ενισχύει και την ανασφάλεια των γονιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στραφούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια για να καλύψουν την τρέχουσα ύλη. Μια ανασφάλεια που οξύνεται ακόμη περισσότερο από τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, αλλά και τη γιγάντωση του κύματος των προσφύγων και μεταναστών.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματος, αποτρέποντας τη διατήρηση κι ενίσχυση της κατάφορης αδικίας που γίνεται εις βάρος όλων εμάς των ακριτών.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ