Στα βάρβαρα προαπαιτούμενα μέτρα του τρίτου μνημονίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει συμπεριλάβει και την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο της καθαριότητας.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , δεν χάνει καθόλου χρόνο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να ολοκληρώσει την εγκληματική πολιτική της κατάργησης των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων , που αφορούν όχι μόνο τη σύνταξη, τα όρια ηλικίας αλλά και την ίδια την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Ποιος εργαζόμενος που δουλεύει στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, στα νεκροταφεία και αλλού, που δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας γιατί οι δημοτικές αρχές δεν τα δίνουν, που είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους βρωμιά και μαστίζονται από βαριές ασθένειες ως συνέπεια της ανθυγιεινής εργασίας, θ’ αντέξει να δουλεύει μέχρι τα 67 για να πάρει τα ψίχουλα που θα του ρίξουν?

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου της καθαριότητας, όλους τους εργατοϋπαλλήλους του Δήμου της Ρόδου και των νησιών μας, μόνιμους και συμβασιούχους, τα συνδικάτα τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα στο σύνολό της.

Εμείς οι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις δυνατότητες στην προετοιμασία της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης. Να σταματήσουμε τη σφαγή των δικαιωμάτων μας, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, να βάλουμε στο επίκεντρο τη συγκέντρωση δυνάμεων για την πραγματική ανατροπή.

Ρόδος 9/10/2015

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ