Ειδήσεις

Αθώοι κρίθηκαν χθες οι δύο εργολάβοι

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου δύο εργολάβοι οικοδοµών, αδελφοί, µέλη οµόρρυθµης εταιρείας, που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.
Οι δύο αδελφοί είχαν κριθεί ένοχοι με απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, για απάτη κατ’ επάγγελµα και κατά συνήθεια µε συνολική ζηµία που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.
Η δίωξη σε βάρος τους κινήθηκε µετά την υποβολή µήνυσης γνωστού λογιστή.
Στις αρχές του έτους 2005 οι κατηγορούμενοι συµφώνησαν µε τον µηνυτή να αναλάβουν µία εργολαβία στο Τσαΐρι. Λόγω του µεγάλου µεγέθους της εργολαβίας αυτής, ο µηνυτής εγκαταστάθηκε στα γραφεία της εταιρείας των κατηγορουµένων. Προκειµένου να αντεπεξέλθουν οι κατηγορούµενοι στις οικονοµικές τους υποχρεώσεις έπεισαν τον μηνυτή, στο πλαίσιο της επαγγελµατικής τους συνεργασίας, να τους παραδώσει οκτώ επιταγές συνολικής αξίας 53.940 ευρώ µε χρέωση του λογαριασµού του, υποσχόµενοι ότι θα κάλυπταν τις επιταγές αυτές οι ίδιοι ή η εταιρεία τους.

Οι επιταγές αυτές όµως ουδέποτε πληρώθηκαν από τους κατηγορουµένους ή την εταιρεία τους και η εργολαβία ουδέποτε έγινε. Ήδη το έτος 2005 η οµόρρυθµη εταιρεία αντιµετώπιζε σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα και αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της αλλά και να συνεχίσει την ίδια τη λειτουργία της.
Περαιτέρω προέκυψε ότι η οµόρρυθµη εταιρεία, συνήψε στις 19 Οκτωβρίου 2005 µε δύο κατοίκους της Ρόδου προσύµφωνο αγοραπωλησίας οριζοντίου ιδιοκτησίας, σύµφωνα µε το οποίο ανέλαβε την υποχρέωση να ανεγείρει, πωλήσει, µεταβιβάσει και να τους παραδώσει, κατά ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου έκαστος, µία οριζόντια ιδιοκτησία του α’ ορόφου, 100 τ.µ., επί ενός ακινήτου κείµενου στη θέση Καναµάτ επί της οδού Μαραθώνος, προκαταβάλλοντάς τους το ποσό των 60.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ έκαστος.
Μετά την προκαταβολή του παραπάνω ποσού και την ανάληψη της σχετικής συµβατικής υποχρεώσεως, οι κατηγορούµενοι δεν προέβησαν σε καµία εργολαβική εργασία επί του παραπάνω ακινήτου και στις αρχές Μαΐου 2006 υπαναχώρησαν, δηλώνοντας αδυναµία παροχής.
Στη συνέχεια και λόγω της οικονοµικής δυσχέρειας στην οποία βρίσκονταν, παρέδωσαν αντί χρηµάτων στους δύο Ροδίτες είδη υγιεινής και έπιπλα συνολικής αξίας 22.709 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 37.291 ευρώ από την προκαταβολή των 60.000 ευρώ ουδέποτε όμως επέστρεψαν και εξακολουθούν να το οφείλουν µέχρι σήµερα.
Το συνολικό όφελος που απεκόµισαν οι κατηγορούµενοι από τις προαναφερθείσες πράξεις τους είναι 91.231 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Μ. Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου