ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟς ΜΕΝΔΩΝΗ

Μνημείο χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από το ΥΠΠΟΑ η Μονή Ουρ­σου­λι­νών Μοναχών στην Τήνο, με την Περι­φέ­ρεια να ανα­λαμ­βά­νει τη χρη­μα­το­δό­τηση των μελετών απο­κα­τά­στα­σής της

Συνά­ντηση με την Υπουργό Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, Λίνα Μενδώνη είχε χθες Τετάρτη, στο Υπουρ­γείο ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζη­μάρ­κος.

Στη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης εξε­τά­στηκε η πορεία των έργων που υλο­ποιεί το Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού σε Δωδε­κά­νησα και Κυκλά­δες και που χρη­μα­το­δο­τεί η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρό­γραμμα Δημο­σίων Επεν­δύ­σεών της, είτε με ευρω­παϊ­κούς πόρους του Επι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

Τέτοια έργα είναι η προ­στα­σία και ανά­δειξη αρχαίας Ακρό­πο­λης Ρόδου, το οποίο αφορά σε εκτε­τα­μέ­νες παρεμ­βά­σεις που προ­στα­τεύ­ουν, ανα­δει­κνύ­ουν και αξιο­ποιούν τον σημα­ντι­κό­τερο αρχαιο­λο­γικό χώρο της πόλεως Ρόδου, μέσα από την δημιουρ­γία ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου αρχαιο­λο­γι­κού πάρκου, η ανά­δειξη της Φιλε­ρή­μου, η κατα­σκευή Μου­σείων στην Τήλο και στην Κύθνο, η νησίδα Μου­σείων στη Νάξο, η ανά­δειξη της Επι­σκο­πής Σικίνου και άλλα.

 

Η Υπουρ­γός Πολι­τι­σμού ενη­μέ­ρωσε τον Περι­φε­ρειάρχη ότι το αμέσως επόμενο διά­στημα επί­κει­ται από το Κεντρικό Συμ­βού­λιο Νεω­τέ­ρων Μνη­μείων του ΥΠΠΟΑ, η κήρυξη σε Μνημείο της Μονής Ουρ­σου­λι­νών Μοναχών στην Τήνο, η οποία χρο­νο­λο­γεί­ται από το 1862.

Το κτι­ριακό συγκρό­τημα της Μονής παρου­σιά­ζει ιδιαί­τερο μνη­μειακό και ιστο­ρικό ενδια­φέ­ρον. Για τον λόγο αυτό και προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τευ­θεί ο ιδιαί­τε­ρος χαρα­κτή­ρας του κτιρίου και του περι­βάλ­λο­ντος χώρου του, επί­κει­ται ο χαρα­κτη­ρι­σμός του ως μνη­μείου, βάσει των δια­τά­ξεων του ν. 3028/2002.

Ο Περι­φε­ρειάρ­χης από την πλευρά του ενη­μέ­ρωσε την κ. Υπουργό ότι αμέσως μετά την χαρα­κτη­ρι­σμό της Μονής, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνερ­γα­σία με την Καθο­λική Αρχιε­πι­σκοπή θα προ­χω­ρή­σει στην χρη­μα­το­δό­τηση της μελέτης απο­κα­τά­στα­σης του μνη­μείου μέσω του ήδη εγγε­γραμ­μέ­νου στο Πρό­γραμμα Δημο­σίων Επεν­δύ­σεών της, αντί­στοι­χου έργου.

 

Στην χθεσινή συνά­ντηση στο Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού, έγινε επίσης εκτενής συζή­τηση μεταξύ του Περι­φε­ρειάρχη και της Υπουρ­γού για τα χρη­μα­το­δο­τικά εργα­λεία της επό­με­νης προ­γραμ­μα­τι­κής περιό­δου και το πώς αυτά θα αξιο­ποι­η­θούν με τρόπο που θα ανα­δει­κνύει περαι­τέρω το πολι­τι­στικό απόθεμα των νησιών της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Αμέσως μετά τη συνά­ντησή με την Υπουργό, ο Περι­φε­ρειάρ­χης δήλωσε:

 

« Η πάντα παρα­γω­γική και γόνιμη συνερ­γα­σία με την Υπουργό Πολι­τι­σμού, μας δίνει τη δυνα­τό­τητα να σχε­διά­σουμε μαζί τις ευκαι­ρίες που και στον τομέα του Πολι­τι­σμού μας δίνουν τα νέα χρη­μα­το­δο­τικά εργα­λεία που θα έχουμε στη διάθεσή μας κατά την επόμενη χρη­μα­το­δο­τική περίοδο. Ο σχε­δια­σμός αυτός έχει ήδη ξεκι­νή­σει και βρι­σκό­μα­στε πολύ κοντά στο να παρου­σιά­σουμε από κοινού με την κα Υπουργό, τους στόχους και τις παρεμ­βά­σεις που προ­γραμ­μα­τί­ζουμε για την προσεχή περίοδο»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.