Ειδήσεις

Σταϊκούρας για μέτρα στήριξης πυρόπληκτων: Χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω προκαταβολής

Αμεσότερη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσω προκαταβολής, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις για τα μετρα στήριξης των πυρόπληκτων από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να κάνει δηλώσεις το απόγευμα.

Αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης, οι πρώτες ανάγκες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα καλυφθούν με υπέθυνες δηλώσεις μέσα από το σύστημα προκαταβολών και όταν θα γίνει η καταγραφή για σπίτια και καλλιέργειες θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση.

Παράλληλα ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στην ΕΡΤ για ειδική πρόβλεψη σχετικά με τους αγρότες.

Οι αποζημιώσεις για πρώτες ανάγκες για οικοσκευές εκταμιεύονται και θα φθάνουν μέχρι και τις 6.000 για κάθε νοικοκυριό.

Αποζημιώσεις
– Παροχή στεγαστικής συνδρομής για αποκταστάσταση κτιρίων
– Προβλέπεται 80% δωρεάν κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου με συγκεκριμένες προβλέψεις για άμεση εκταμίευση πόρων
– Επιχορήγηση επιχειρήσεων

Μέσα από το σύστημα προκαταβολών προβλέπονται αναστολές έξι μήνες φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αντίστοιχο πάγωμα για ενήμερους δανειολήπτες.

Παράλληλα προβλέπεται:

– Επιδότηση ενοικίου
– προβλέψεις για αναστολές σε εργαζόμενους
– χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ

«Λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό τις ιδιατερότητες στον πρωτογενή τομέα με τους κλάδους που έχουν πληγεί,  τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας ότι:

– Ενισχύεται η Πολιτική Προστασία με 1.76 δισεκατομμύρια ευρώ
– Θα διατεθούν για την αναδάσωση 224 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
– 110 εκατομμύρια ευρ’ω θα διατεθούν για αντιπλημμυρικά έργα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου