Με τον υδράργυρο να χτυπάει ‘κόκκινο’ πάνω από 30 βαθμούς και την υγρασία πάνω από 70%, ο καλός φίλος της Ρόδου Ben Moorhouse από την Μεγάλη Βρετανία, έκανε πάλι το…. αδιανόητο: περπάτησε ολόκληρο το νησί της Ρόδου σε 48 ώρες!
Είναι η τρίτη φορά που ο ο Ben και η Gaynor Moorhouse από το Χάλιφαξ της Αγγλίας, δύο νέοι άνθρωποι, που με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τη Ρόδο και τη ζωή, τιμούν το νησί και το Αιγαίο και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο σε δύσκολους καιρούς.
Στόχος τους ήταν και είναι η προβολή της Ρόδου και των νησιών μας μέσα από την ειδική διαδρομή και την πεζοπορία μπροστά από τα όμορφα τοπία, τα μνημεία και τα αξιοθέατα του τόπου μας.
Η σύζυγός του, Gaynor αν και κυοφορεί το παιδί τους που θα έρθει σύντομα στον κόσμο, ακολούθησε τον Ben στην δύσκολη αυτή διαδρομή, που ξεκίνησε την Δευτέρα και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου, τιμώντας έτσι τη μνήμη του μεγάλου, αείμνηστου φίλου τους Steve Prescott.
Ο Steve Prescott (Στήβ Πρέσκοτ) ήταν ένας κορυφαίος και διάσημος αθλητής του Rugby (ράγκμπι) στην Μεγάλη Βρετανία.
Ήταν νεότατος όταν ξεκίνησε η μάχη του με τον καρκίνο. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στομάχου και του έδωσαν λίγους μόνο μήνες ζωής.
Ο Στήβ όρθωσε ανάστημα και ψυχή και έδωσε τη μεγάλη μάχη. Νίκησε γιατί έζησε επτά ολόκληρα χρόνια πέρα από το χρονικό ορίζοντα που του έδωσε η ιατρική επιστήμη. Νίκησε γιατί έγινε σύμβολο των ανθρώπων που παλεύουν και ενέπνευσε πολλούς άλλους να ορθώσουν το ανάστημα της ψυχής τους. Νίκησε γιατί συντάχθηκε στον αντικαρκινικό αγώνα και σήμερα, μετά το θάνατό του, η μνήμη του είναι ζωντανή όπως και η εικόνα του που μαζί με τη σημαία της ομάδας του, ταξιδεύει σε όλη την Ρόδο για να πει όσα θα ήθελε να πει εκείνος.
Για το μεγάλο αυτό επίτευγμα του Ben Moorhouse, έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης συγχαίροντας, αφενός τον καλό φίλο της Ρόδου και εκφράζοντας, αφετέρου την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθειά του για να αναδείξει το νησί αλλά και να στηρίξει τον αγώνα κατά του καρκίνου.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ben Moorhouse που με την προσπάθειά του απέδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο και πρόβαλε την Ρόδο στην Μεγάλη Βρετανία μέσω του δικτύου BBC όπου έδωσε συνέντευξη και του facebook όπου ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο» όπως είπε.
Ο Ben Moorhouse πάντως, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια, την στήριξη και την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθειά του: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Έκανε πολύ ζέστη και η διαδρομή αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα. Διένυσα 42 χιλιόμετρα σε 48 ώρες. Πάντα έχω στο μυαλό μου τον Steve Prescott και μπορώ να πω ότι ‘τα πάντα είναι δυνατά’ αρκεί να το θέλεις και να το βάλεις πείσμα να το πετύχεις!» όπως τόνισε.
Επιπλέον ευχαρίστησε για την προσπάθεια την σύζυγό του που κυοφορεί την κόρη τους και δήλωσε «πολύ περήφανος για την προσπάθειά του».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ